Haberler

Konya'da Çiftçi, Tarlada Su Kanalı Açarken 'Tarihi Eser' Buldu

Güncelleme:

Konya'da çiftçilik yapan Ömer Bakır, tarlasında traktörü ile su kanalı açmaya çalıştığı sırada tarihi eser buldu. Çiftçi, tarihi eseri görünce hemen jandarmayı aradı.

Konya'nın Ereğli ilçesinde çiftçilik yaparak hayatını kazanan Ömer Bakır, tarlasında traktörü ile su kanalı açmaya çalıştığı sırada tarihi eser buldu. Ömer Bakır durumu hemen fark edip jandarmayı aradı.

SU KANALI AÇARKEN TARİHİ ESER BULDU

İlçeye bağlı Aziziye Mahallesi'nde bulunan tarlasında traktörü ile su kanalı açmaya çalışan Ömer Bakır, traktörün pulluğuna bir taşın takılması üzerine durdu. Aşağıya inip bakan Bakır, taşın tarihi eser olduğu fark edip durumu jandarmaya bildirdi.

EKİPLER İNCELEME ALTINA ALDI

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, tarla etrafına güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Tarihi eser, olay yeri incelemelerinin ardından Ereğli Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Burada yapılacak çalışmanın ardından tarihi eserin hangi döneme ait olduğu belirlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ereğli 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (15)

Arapkirli:

Arakanlı müslüman kardeşlerimizi unutmayalım. Onlar icin Dua edelim, etmeyenleri uyaralım. Zorla da olsa dua ettirelim.

4
25
yanıtYanıtla
lualua:

Lan konu ne Arakan ne alaka . . .

yanıt2
yanıt2
Mustafa Cetindag:

hey gidi pehlivanlarin ülkesi bir tasi 4 kisi kaldirip koyamamis römorka birde itfaiye cagirmislar kimbilir kac arac, kac görevli geldi. Devletin parasi cok harcayin

10
6
yanıtYanıtla
asdf:

gerzek onu kaldırırken kırsalar 4 kişi hesabını kim verecek ? tabiki de profesyonel bir ekip tarafından alınacak oradan

yanıt6
yanıt1
bide böyle değişikler var:

bunu milletin üstüne oturan milletvekillerine demez, yolsuzluk yapanlara demez, israf yapanlara demez gelir doğru olan şeye der. Makarnayı yiyecen makarnayı kömürü değil

yanıt1
yanıt0
BİDE BÖYLE DEĞİŞİKLER VAR:

Merak etme devlet, milletin böbreklere kadar geçiriyo parası bitmez

yanıt1
yanıt0
türk:

1440 yıllık bir imparatorluğun kalıntıları tabiki de her yerden fışkıracak.

6
4
yanıtYanıtla
kürt ismet:

Vatanda olarak güzel bir davrantakdir ediyorum ama bundan sonrada devlet o araziyisit alanı ilan ederse çiftçiye gereken yardımın yapılması lazım.

8
0
yanıtYanıtla
realist:

madalya aldınmı buldunmu devlet alıyor elinden avrupada izinli kazıda yapsan bulunanın hakkını kuruşr kuruşuna anında verişyor

2
4
yanıtYanıtla
t.c..turk:

vay be ne olacak simdi

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title