Haberler

Konya: Konya'da Yerel Yönetimler

- Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Tarafından Konya'daki Apartman ve Sitelerin Yöneticilerine Yönelik Hava Kirliliği Eğitim Semineri Düzenlendi.

- Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Konya'daki apartman ve sitelerin yöneticilerine yönelik Hava Kirliliği Eğitim Semineri düzenlendi.

Fuar Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Ali Özer, hava kirliliğinin Konya'da en aza indirilmesi çalışmaları çerçevesinde düzenledikleri eğitim seminerinin önemine değinerek, hava kirliliği ile mücadelede herkese eşit görevler düştüğünü söyledi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Çevre Şube Müdürü Hasan Küçükaydın da, dünyada son 35 yılda meydana gelen çevre kirliliğinin, ortalama çevre kirliliğini ikiye katladığını belirterek, bunun zararlarının yağışlardaki azlık ve küresel ısınma ile hissedilmeye başlandığını vurguladı. Çevre kirliliğine karşı herkesin kendi çapında önlem alması gerektiğini hatırlatan Küçükaydın, seminere katılarak gerekli hassasiyeti gösteren apartman yöneticilerine teşekkür etti.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükrü Dursun ise, sıvı, gaz ve katı yakıt kullanımı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Konya'nın havasının geçmişle kıyaslandığında temiz olduğunu ifade eden Şükrü Dursun, ancak bunun yeterli olmadığını, Avrupa'daki değerlere ulaşılması için gerekli çalışmaların artarak sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi. Herkesin ihtiyacı kadar yakıtı kaliteli olarak yakması gerektiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Dursun, bunun hem bütçe, hem de gelecek için oldukça yararlı olduğunu belirtti. Şükrü Dursun, hem ekonomik, hem de çevre dostu olan doğalgaz kullanımının şehir genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

(İP-FM)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title