Haberler

Konya Hayvanseverlere Yönelik 'Köpekli' Kafe Açıldı

Hayvanseverlere yönelik 'Köpekli' kafe açıldıKONYA'da gittiği halka açık mekanlarda ve kafelerde çok sevdiği Sibirya kurdu cinsi iki köpeğiyle rahatça oturamayan ve arkadaşlarıyla vakit geçiremeyen Hürkan Tilif'in, kendisi gibi zorluk çeken köpek sahiplerine yönelik açtığı kafe büyük ilgi görüyor.

Hayvanseverlere yönelik 'Köpekli' kafe açıldı

KONYA'da gittiği halka açık mekanlarda ve kafelerde çok sevdiği Sibirya kurdu cinsi iki köpeğiyle rahatça oturamayan ve arkadaşlarıyla vakit geçiremeyen Hürkan Tilif'in, kendisi gibi zorluk çeken köpek sahiplerine yönelik açtığı kafe büyük ilgi görüyor. Tilif'in, evcil hayvanları ve sahiplerini düşünerek 'Huscy' adı altında açtığı kafeye her gün onlarca köpek sahibi akın ediyor.

Selçuk Üniversitesi Pazarlama Bölümü mezunu işletme sahibi Hürkan Tilif, köpekleriyle birlikte gittiği kafelerde insanların rahatsız olmasından dolayı böyle bir kafe açmaya karar verdiğini söyledi. İnsanların köpekleriyle birlikte rahatça gelebilecekleri 'Huscy Kafe'yi 4 ay önce açtığını anlatan Hürkan Tilif, Köpeklerimle gittiğim kafelerde insanlar rahatsız oluyordu. Gittiğimiz yerlerde her türlü insanla karşılaşabiliyordum. Kimisi 'Ceketime değdi rahatsız oluyorum', kimisi de 'aynı ortamda bulunmak istemiyorum gibi' gibi tepkiler gösteriyordu. Birçok kez böyle durumla karşılaştığım için köpek sahibi olan insanların gelebileceği bir kafe açma kararı aldım. Amacım hem kendi köpeklerimle rahatça iş yerime gelmek, hem de benim gibi sorun yaşayan insanların ihtiyaçlarını karşılamaktı. 4 ay önce 'Huscy' adı altında kafemi açtım ve olumlu sonuçlar almaya başladık?? dedi.

SOHBETLER KÖPEKLER ÜZERİNE

İşyerini ilk açtığı dönemde fazla müşteri bulamadığını ancak zamanla yoldan gelip geçenlerin kafeyi görmesiyle müşteri sayısının arttığını belirten Tilif, Kafemize bir çok cinste köpek sahipleriyle birlikte gelmeye başladı. Köpekler de evcil oldukları için hiçbir sorun yaşamadan birbirleriyle oynuyorlar. Halk arasında saldırgan olduğu düşünülen pitbul cinsi köpekler bile sahipleriyle birlikte kafemize geliyor. Ama diğer köpeklerle hiçbir sorun yaşamadan oynayabiliyor. Açıkçası samimi bir ortam oluşuyor. Burası evcil hayvanlar üzerine kurulu bir kafe konsepti olduğu için muhabbetler de hayvanlar üzerine oluyor. Köpek sahipleri birbirleriyle köpeklerine yönelik birikimlerini paylaşıyor. Hayvanları burada oyun oynarken müşterilerde hoşça sohbet ediyor. İnsanlar köpekleri sayesinde birbirleriyle arkadaş oluyor.?? dedi.

Tilif, kafenin açıldığı ilk dönemlerde köpeklerin havlama sesleri nedeniyle çıkan gürültüden çevredekilerin rahatsız olup tepki gösterdiğini ancak zamanla onlarında alıştığını ve kafenin önünden geçerken gelip köpekleri sevdiklerini söyledi.

KÖPEKLİ KAFE OLARAK ANILMAYA BAŞLADI

Açtığı kafenin 'Köpekli kafe' olarak isminin duyulmaya başladığını da anlatan Hürkan Tilif, şunları söyledi

Buraya gelen insanların hiç birisi köpekleri yadırgamıyor. Köpeğiyle başka yerlere gitmiş olsa 'Köpeğini neden getirdin' cümlesi karşısında morali bozuluyor. İnsanlar buraya artık köpekleriyle gelebileceklerini bildikleri için geliyorlar. Zaten bu sorunun yaşanmaması için böyle bir konsept ile işyerimi açtım. Türkiye genelinde ise bu konseptte bir kafe olduğunu duymadım. Ama gönül ister ki her şehirde uygun yerde böyle kafeler açılsın.

'SOSYAL BİR ORTAM OLUŞUYOR'

Köpeğiyle birlikte 'Huscy' kafeye gelen Gözde Akyol, açılan bu kafe sayesinde hem köpeklerinin hem de kendilerinin sosyal bir ortama gerdiğini söyledi. Akyol, Başka kafelere gittiğimiz zaman giremezsiniz demiyorlardı. İnsanların bakışları bizi rahatsız ediyordu. Uzun süre oturup vakit geçiremiyorduk. Ama burada herkes köpekleriyle birlikte geliyor. Böylece hem köpeklerimiz, hem de biz sosyal bir ortamda bir araya gelmiş oluyoruz. dedi.

KÖPEKLERİMİZİN SORUNLARINI KONUŞUYORUZ

İlk defa evcil hayvan beslediğini dile getiren Neslihan Ünal şöyle konuştu

Daha önce hayvanlardan korkuyordum. Bu korkumu burada yendim. Tabi köpeklere yönelik bir çok bilgiyi de buraya gelen köpek sahibi arkadaşlarımız aracılığıyla öğrendim. Burası bizim için güzel bir ortam. Başka yerlere gittiğimiz zaman köpeğimi uzaklaştırmamı isteyenler oluyor. Başka kafelere de oturabiliyoruz, ama bu uzun süreli olmuyor. İnsanlar ve çalışanlar bakışlarıyla, hareketleriyle gitmemiz gerektiğini ima ediyorlar. Burada köpeklerimiz de sosyalleşiyor. Benim köpeğim insanları rahatsız edecek şekilde çok havlıyordu. Ama buraya gelip gitmeye başlayınca arkadaşları oldu ve sosyalleşince bu sorunu ortadan kalktı.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Sefa Yaylacı da şunları söyledi

İnsanların, köpeklere karşı yıkamadığımız bir ön yargıları var. İnsanlar içtiği sigara izmaritlerini yerlere atarken, çöpleri yerlere atarken bu köpekler çimlere ve toprağa tuvaletlerini yapıyor. Ama hala bazı insanlar köpekleri pis, kendilerini temiz olarak görüyorlar. O yüzden de biz kafelere giderken müşterilerin rahatsız olduğunu, burası yemek yeri köpek bulunmaz gibi birçok sorunla karşılaşıyoruz. Biz bunu anlatamadık ama onlarda bir gün hayvan beslerlerse bunu anlayacaklar. Ama hayvan dostu konseptiyle açılan bu kafe harika bir ortam.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Üniversitesi Sibirya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Ayşegül Ovalıoğlu kimdir? Ayşegül Ovalıoğlu hangi partiden, nereli, kaç yaşında? Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Galatasaray kombineleri bitti mi? 2024-2025 sezonu kombine satışları devam ediyor mu? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2. eleme adayı kim oldu? 10 Mayıs Cuma Survivor potaya kim gitti? Survivor kim kazandı? 10 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title