Haberler

Konya'dan Manisa'ya Uzanan Çete Operasyonu

Konya'da, Cezaevinde Tanıştığı Bir Şahıs Aracılığıyla Manisa'dan Otomobil Kiralayan Hacı Yaşar İsimli Esnaf, Daha Sonra Bazı Kişiler Tarafından Tehditlere Maruz Kalınca Savcılığa Suç Duyurusu Yaptı. Bunun Üzerine Yapılan Çalışmada, Liderliğini Emekli Bir Astsubayın Yaptığı Organize Çete Ortaya Çıkarıldı.

Konya'da, cezaevinde tanıştığı bir şahıs aracılığıyla Manisa'dan otomobil kiralayan Hacı Yaşar isimli esnaf, daha sonra bazı kişiler tarafından tehditlere maruz kalınca savcılığa suç duyurusu yaptı. Bunun üzerine yapılan çalışmada, liderliğini emekli bir astsubayın yaptığı organize çete ortaya çıkarıldı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Konya'da esnaf olan Hacı Yaşar, Nisan ayında mal beyanında bulunmadığı gerekçesiyle Yunak Cezaevi'nde iken Cumhur D. isimli şahısla tanıştı. Yaşar, daha sonra Cumhur D. aracılığıyla geçen Ağustos ayında Manisa'ya gelerek otomobil kiraladı. İddiaya göre, Hacı Yaşar, aynı aracın Cumhur D. tarafından kaçırılarak başka birine satıldığı, aracın kiralandığı firma sahiplerinin de kendisini Konya'dan Manisa'ya kaçırarak tehditle senet imzalattığını iddia etti. Hacı Yaşar, Konya

Yunak Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak oto kiralama firmasının sahibi emekli Astsubay Recep K., eşi Nezahat K., oğlu Erkan K., suç ortakları Yüksel A. ile cezaevinden tanıştığı Cumhur D.'den şikayetçi oldu.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Manisa Asayiş Şubesi ekipleri, listede adı geçen kişileri gözaltına aldı. Otomobili başkalarına satan firari Cumhur D. ise aranıyor.

Çete üyeleri, suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturma, kişileri hürriyetinden yoksun bırakma, zorla senet imzalattırma, kundaklama ve dolandırıcılık suçlarından adliyeye sevk edildi.

(ÖA-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title