Haberler

Konya: Daktilo, Teknolojiye Direniyor

Günümüzde Bilgisayar Teknolojisinin Girmediği Hiçbir Alan Neredeyse Kalmadı. Kamu Kurumları Yeni Teknolojiyle Tanışmaya Başlayınca Daha Önceki Yıllarda Vazgeçilmezler Arasında Yer Alan Daktilolar Tozlu Raflardaki Yerini Aldı. Artık Nostaljik Görüntüler Veren Daktiloların Kullanılmaması Nedeniyle, Kurumlarda Daktilo Sesleri Tarihe Karıştı. Ancak, Bilgisayar Olsa da Zaman Zaman Belediyelerde Çalı...

Günümüzde bilgisayar teknolojisinin girmediği hiçbir alan neredeyse kalmadı. Kamu kurumları yeni teknolojiyle tanışmaya başlayınca daha önceki yıllarda vazgeçilmezler arasında yer alan daktilolar tozlu raflardaki yerini aldı. Artık nostaljik görüntüler veren daktiloların kullanılmaması nedeniyle, kurumlarda daktilo sesleri tarihe karıştı. Ancak, bilgisayar olsa da zaman zaman belediyelerde çalışan personelin imdadına yine daktilolar yetişiyor.

Özellikle yerel yönetimlerde çalışan memurlar artık tüm işlerini bilgisayar teknolojisinden yararlanarak sürdürüyor. Buna rağmen, belediyelerde çalışan personel elektrik kesintisinin yaşandığı dönemle bilgisayarlarda meydana gelen arıza durumlarında yine daktilolarla kısa süreli de olsa hizmet vermeye devam ediyor.

Hüyük İlçesi'ne bağlı Burunsuz Belediyesi'nin başkatibi Nuri Küçüksayar, bilgisayar kullanımı yaygınlaştıkça daktiloların raflara kaldırıldığını belirterek, "Bazı kurumlarımız özellikle form doldurma ve bazı evrakların tanziminde el yazısı kabul etmediğinden daktilo kullanmamızı istiyor. Bu tür evrak ve formları bilgisayar ortamında dolduramadığımız için daktilolarla bu hizmeti yürütmek durumunda kalıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title