Haberler

Konya'da "Tarih Gelecektir" Konferansı

MHP Konya İl Teşkilatı Tarafından, Gazi Üniversitesi Stratejik Araştırma Merkezi (Gsam) Müdürü Prof.

MHP Konya İl Teşkilatı tarafından, Gazi Üniversitesi Stratejik Araştırma Merkezi (GSAM) Müdürü Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu'nun sunumuyla "Tarih Gelecektir" konulu konferans düzenlendi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen konferansta, Konya'nın ekonomik ve sosyal konularda sorunlarının olduğunu ileri sürdü.

Ekonomik yönden bakıldığı zaman, devletin rakamlarına göre birçok alanda Türkiye'nin çok gerilerde olduğunu savunan Kalaycı, "Dış ticaret hacminde 15. sıradayız. İhracatta 15. sırada, kamu harcamalarında ise 14. sıradayız" dedi.

Konya'nın ekonomik ve sosyal gidişatının iyi olmadığını öne süren Kalaycı, şunları kaydetti:

"Artık bu gidişe bir dur dememiz lazım. Konyamızda sıkıntı büyük. Çiftçimiz sıkıntıda, esnafımız sıkıntıda. 12 Haziran'da genel seçim var. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız ve bu ülkeyi, Türk Milleti'ni bu beladan bu musibetten kurtaracaksınız inşallah. Önünüze sandık geliyor."

Halaçoğlu ise tarihin, insanların ve devletlerin başından geçen olaylar olduğunu söyledi.

Tarihin geçmişin yanı sıra gelecek olduğunu da dile getiren Halaçoğlu,

"Başımızdan geçen tüm olayların bir değerlendirmesini yapıp buradan elde ettiğimiz tecrübeyi gelecekte, kullandığımız taktirde kesinlikle aynı hatalara düşmeyeceğiz. İşte bunun için tarih gelecektir. Ne kadar geçmişinizi biliyorsanız, geleceğinizi de o kadar iyi görebilirsiniz" diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Tarih, ihtiyatsızlar için merhametsizdir" sözünü de değerlendiren Halaçoğlu, şöyle devam etti:

"Bu söz ne demektir? Bu söz şu anlama geliyor. Tarihi yaşamış insanlar, bu tarihi bilgilerinden yararlanmadan geleceklerine yön vermeleri halinde, geçmişten ders almadıkları için başlarına gelecek olayları kestiremeyeceklerinden başlarına gelecekleri normal karşılamak durumundadır. Tarih dediğimiz şey bizlerin yaptıklarıdır. Hepimizin tarihi vardır."

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title