Haberler

Konsol Oyunlarına Yeni Uygulama

Yeni nesil konsolların çıkışından bu yana, iki konu her zaman güncelliğini korudu; çözünürlük ve FPS oranı. Bir yandan bazı kullanıcılar 30 ile 60 fps arasındaki farkı insan gözünün ayırt edemediğini ifade ederken, 30 vs 60 fps karşılaştırma videoları bariz bir şekilde farkın belli olduğunu kanıtlamakta.

FPS

Yeni nesil konsolların çıkışından bu yana, iki konu her zaman güncelliğini korudu; çözünürlük ve FPS oranı.

Bir yandan bazı kullanıcılar 30 ile 60 fps arasındaki farkı insan gözünün ayırt edemediğini ifade ederken, 30 vs 60 fps karşılaştırma videoları bariz bir şekilde farkın belli olduğunu kanıtlamakta. Konsol dünyasında, yapımcılar her zaman grafik kalitesinin ve saniye başına düşen kare sayısının (FPS) altın oranını dengelemek zorunda. PC'de böyle bir şey mümkün değil, maalesef istenildiğinde 60 FPS'ye kilitleyip sabit oynayamıyoruz.

Kullanıcı kitlesi değerlendirmeleri ile tanıdığımız PEGI, konuyla ilgili yeni bir girişimde bulundu. Artık oyunun hangi kitleye hitap ettiğinin yanı sıra, artık konsol oyunları kutuları üzerinde oyunun kaç fps çalıştığı da yazılmak zorunda. Uygulama Ocak ayından itibaren, sadece konsol oyunları için kullanılmaya başlanacak.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500

Yorumlar (1)

KenMobil-IOS:

60fps den aşağısı çöp

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title