Haberler

Kolonlarından Ses Gelen 6 Katlı Bina Boşaltıldı

Bursa'da Altı Katlı Bina, Kolonlardan Gelen Sesler Üzerine Yıkılma Tehlikesi Bulunduğu Gerekçesiyle Boşaltıldı.

Bursa'da altı katlı bina, kolonlardan gelen sesler üzerine yıkılma tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle boşaltıldı.

Merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi Ankara yolu üzerinde Adam Işık'a ait 5 dairenin bulunduğu 6 katlı Işık Apartmanında oturan vatandaşlar saat 22.00 sıralarında kolanlardan ses geldiğini duydular. Durumun "155 Polis İmdat" telefonuna bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi, geniş güvenlik önlemleri alındı. Apartmanda oturan vatandaşlar polisler tarafından göçük olma ihtimali üzerine binadan tahliye edildi.

Binada Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Bursa Valiliği Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi inşaat mühendisleri incelemelerde bulundular. Binanın zemin katında bulunan bir ekmek fırınının tadilat çalışmaları sırasında binanın orta yerinde bulunan bir kolonun kesildiğini tespit ettiler. İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, uzman ekiplerin gelmesiyle birlikte yapılacak incelemenin ardından binadaki tehlike durumunu öğreneceğiz" dedi. Binayı boşaltan vatandaşlar ve çevreden gelen halk ise etrafı şerit ile çevrilen binanın önünde yapılan çalışmaları izlediler.

Binada kalan vatandaşlar akrabalarının yanına yerleşirken gündüz binada gerekli incelemenin yapıldıktan sonra binaya giriş izni verileceği öğrenildi. Polis ekipleri ile arama kurtarma ekiplerinin herhangi bir göçük olma ihtimali üzerine uzman ekip inceleme yapana kadar binanın önünde bekletilecekleri bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title