Haberler

Kocaeli'de Yerel Yönetimler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarafından Başlatılan ve Bakıma Muhtaç Vatandaşların Evde Bakımını Sağlayan Hizmetten Şimdiye Kadar 2 Bin 700 Kişi Yaralandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve bakıma muhtaç vatandaşların evde bakımını sağlayan hizmetten şimdiye kadar 2 bin 700 kişi yaralandı.

İlk etapa Gebze ilçesinde 500 kişi ile başlayan hizmet yaygınlaşarak bütün şehre yayıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir insanlık hizmeti olarak sunduğu evde bakım hizmetinden yararlanacak olanlar, mahalle muhtarlıkları ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından belirleniyor. Öncelikle belirlenen adrese bir psikolog ve sosyal hizmet görevlisi gönderilerek, sosyal güvence durumu, bakıma muhtaç olup olmadığı, kimsesinin bulunup bulunmadığı, sakatlık durumu belirleniyor. Bakıma muhtacı olan, sosyal güvenceden yoksun, mali gücü olmayan ve doktor yüzü görmeyen hastalar bu kapsama alınarak, evlerinde bakılıyor.

Mahallesinde ve çevresinde bu tür bakım hizmeti alması gerekenleri vatandaşların Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası'na bildirmesi bile, bu hizmetten yararlanması için yeterli olabiliyor. Ülke genelinde yaygın hale gelmesi beklenen proje, yardıma ve bakıma muhtaç kimsesizler için büyük bir insanlık hizmeti olarak görülüyor. Bu hizmette evlere giden uzman doktorlar, muayenesini yapıyor, ilaçlarını yazıyor ve ekipler tarafından tedavi uygulaması sürdürülüyor. Yıllardan beri yoksulluk ve kimsesizlik yüzünden doktor yüzü görmemiş hastalar, bu sayede doktor yüzü görüp, tedavi olabiliyor. Evde bakım hizmeti verilen insanlar, gerekli görüldüğü takrirde ambulans ve refakatçi eşliğinde hastanelere gönderiliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin evde bakım hizmeti üç temel esasa dayandırılıyor. Ücretsiz, erişilebilir ve nitelikli sağlık hizmeti. Bu hizmetten Kocaeli genelinde 2 bin 700 insan yararlanırken, bunlardan 400 tanesi yatalak. 500 hasta muayeneden geçirilip, gerekli sağlık hizmetinden yararlanmayı sürdürüyor. Geri kalan bin 800 hastaya ise bakım desteği sağlanıyor.

(GA-MŞ)

16.04.2007 11:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title