Haberler

KKTC'de Tarihi Dostluk Maçı Oynanamadı

KKTC Birinci Futbol Liginde Geçen Yılın Şampiyon Olan Çetinkaya Kulübü ile İngiltere 1. Ligi Takımlarından Luton Town Arasında Yapılması Beklenen Karşılaşma Baskılar Sonucu Oynanamıyor.

KKTC birinci futbol liginde geçen yılın şampiyon olan Çetinkaya kulübü ile İngiltere 1. ligi takımlarından Luton Town arasında yapılması beklenen karşılaşma baskılar sonucu oynanamıyor.

Çetinkaya takımı, saat 21.00'de başlacağı duyurulan maç için, yaklaşık 30 dakika önceden Lefkoşa Atatürk Stadyumu'na geldi. Luton Town takımı ise saat 21.00'de geldi ve 15 dakika sonra sahaya çıkarak ısınma hareketlerine başladı.

Yapılıp yapılmayacağı tartışmaları yılan hikayesine dönen maç, yoğun baskılar sonucun son anda oynanamadı.

Çetinkaya oyuncuları soyunma odasına giderken, Luton Town takımı oyuncuları kendi arasında, saat 21.30'da formasız ve hakemsiz maç yapmaya başladı. Çetinkaya oyucuları daha sonra saha kenarına gelerek, Luton Town oyuncularının kendi arasındaki maçı izlemeye başladı.

Bu arada, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı da protokol trübününden bu maçı izledi.

Rumların, maçın oynanmaması için, İngiltere Dışişleri Bakanlığı ve İngiltere Futbol Federasyonu nezdinde gün boyu baskı yaptığı öğrenildi. Maçın oynanamaması, KKTC'li Türkler üzerindeki ambargoların ne kadar ağır boyutta olduğunu bir kez daha ortaya koyarken seyirciler, alkışlarla gelişmeleri protesto etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title