Haberler

Kızılay'dan Mezar Ekibine Yardım

Türk Kızılay Derneği Muş Şube Başkanlığı Tarafından Muş Hayırsevenler Derneği Mezar Ekibi Üyelerine Giyecek Yardımı Yapıldı.

Türk Kızılay Derneği Muş Şube Başkanlığı tarafından Muş Hayırsevenler Derneği Mezar Ekibi üyelerine giyecek yardımı yapıldı.

Kızılay Derneği Muş Şube Başkanlığı'nın sürdürdüğü yardım çalışmaları devam ediyor. Muş'ta hiçbir maddi destek beklemeksizin ölen vatandaşların mezarlarını kazan Muş Hayırsevenler Derneği Mezarcılar Ekibi'ne Kızılay Derneği'nden destek geldi. Kış mevsiminde kar ve soğuğa rağmen mezar kazma işinde gönüllü olarak çalışan vatandaşlara giyecek yardımında bulunan Kızılay Derneği Muş Şube Başkanlığı, 36 gönüllü yardımsevere mont, bot, havlu ve yağmurluk dağıttı.

Kızılay Derneği Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, çok önemli bir hizmete imza atan mezarcılar ekibine yaptıkları hayır işinden teşekkür ettiğini belirterek, "Muş'ta son beş yıl içerisinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın mezarı, bu ekip tarafından kazılmaktadır. Bu hizmet gerçekten oldukça önem arz etmektedir. Hayatını kaybeden bir vatandaşımızın mezarı hemen kazılmaktadır. Bu arkadaşlarımız hiç bir maddi kazanç beklemeden çalışmalarını sürdürmektedir. Bizde arkadaşlarımızın bu örnek çalışmalarına karşılık destek vermek istedik. Kış mevsiminde arkadaşlarımızın üşümeden ve sıcak bir şekilde çalışabilmeleri için kedilerine mont, bot, havlu ve yağmurluk verdik" şeklinde konuştu.

Muş Hayırsevenler Derneği Başkanı Nevzat Toplu ise mezar ekibinin hiçbir maddi destek almadan bu çalışmayı yaptığını söyledi. Toplu, "Bu güne kadar Muş'ta yaklaşık 800 tane mezar kazdık. Biz kazdığımız mezarlardan ötürü hiçbir maddi destek beklemiyoruz. Bu dernekte görev alan mezar ekibindeki arkadaşlarımızın tamamı işsizlerden oluşan arkadaşlarımızdır. Derneğimizde görev yapan gönüllü arkadaşlarımıza destek olan Kızılay'a teşekkür ediyoruz" dedi.

(KT-AKK-Y)

31.12.2007 21:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title