Haberler

Kırşehir'de Ortopedi ve Damar Cerrahisi Operasyonu

Kırşehir'de, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez yapılan ortopedik operasyonla kalça protezi takıldı.

Kırşehir'de, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez yapılan ortopedik operasyonla kalça protezi takıldı.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, hastanın leğen kemiğindeki gevşemiş olan alana kafes uygulaması yapılarak leğen kemiğindeki kusurlu kısım onarılarak kalça protezi yerleştirildi.

Ortopedik operasyon hakkında bilgi veren Yrd. Doç Dr. Hicabi Sezgin, kalça protezi revizyonunun hastalarda protezdeki gevşeme, kırılma, enfeksiyon gibi durumlarda yeni protez uygulanarak yapıldığını dile getirdi.

Sezgin, protezdeki gevşemenin yaşam kalitesini etkilediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kalça protezi gevşemesi nedeni ile büyük damar yaralanması riski olan bir hastaya Kalp Damar Cerrahisi ve Ortopedi ve Travmatoloji bölümlerinin ortaklaşa müdahalesi ile hasta ameliyat edildi. Ameliyatta ilk olarak Kalp Damar Cerrahisinden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sami Karaca tarafından anjio işlemi yapıldı. Aynı seansta Ortopedi ve Travmatoloji bölümünden Yrd. Doç. Dr. Hicabi Sezgin ve Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Basat tarafından hastanın leğen kemiğindeki gevşemiş olan protez çıkarıldı. Kafes uygulaması ile leğen kemiğindeki büyük defekt onarıldıktan sonra başarı ile yeni kalça protezi yerleştirildi. Hasta ertesi gün yürüteç eşliğinde ayağa kaldırıldı."

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title