Haberler

Kırıkkale: Kırıkkale Modern Çocuk Yuvasına Kavuştu

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Bünyesinde Temeli 1992'de Atılan ve Yaklaşık 2 Ay Önce Hizmet Vermeye Başlayan Kırıkkale Çocuk Yuvası'nın Türkiye'nin En Modern Çocuk Yuvalarından Biri Olduğu Bildirildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde temeli 1992'de atılan ve yaklaşık 2 ay önce hizmet vermeye başlayan Kırıkkale Çocuk Yuvası'nın Türkiye'nin en modern çocuk yuvalarından biri olduğu bildirildi.

Vali Yardımcısı Mustafa Işık, resmi açılışı henüz yapılmayan 0-12 yaş grubu çocukların barındığı yuvanın 150 kişi kapasiteye sahip olduğunu, şu anda 5'i kız 14'ü erkek toplam 19 çocuğun barındığını belirtti. Işık, "14 bin 405 metrekare bahçe alanı, 7 bin 300 metrekare kapalı alanı, spor tesisleri, parkları, lojmanı ile 7 milyon YTL'ye mal olan yuva, Türkiye'nin en modern çocuk yuvalarından biri" dedi.

Vali Yardımcısı Işık ayrıca, yuvada kalan çocukların her türlü ihtiyacının en iyi şekilde karşılandığını ve çocuk gelişimi bölümünden mezun 10 bakıcı annenin, çocukların tüm ihtiyaçlarıyla ilgilendiğini vurguladı. Bakıcı annelerin yanı sıra yuvada, Müdür, Müdür Yardımcısı, 5 hizmetli, 4 öğretmen, 2 memur, 1 doktor, 3 hemşire ile 18 temizlikçi olmak üzere 35 personelin daha görev yaptığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title