Haberler

Kırıkkale Emniyeti Ygs İçin Ek Tedbirler Aldı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili ek tedbirler aldı.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili ek tedbirler aldı.

Öğrencilerin rahat ve güvenli bir ortamda sınavı tamamlayabilmesi için cumartesi ve pazar günleri nişan, düğün, sünnet ve benzeri törenlerde yüksek seste müzik yayını yapılmayacak. Ayrıca gürültülü inşaat çalışmalarına da engel olacak.

İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, sınavın olaysız ve huzurlu bir ortamda geçmesi için özellikle okul çevrelerinde tedbir alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Okul çevresinde korna çalınmasını ve seyyar satışın yapılmasını önleyeceğiz, düğün konvoylarına izin vermeyeceğiz. Özenli, özverili çalışma ile hazırlanmış olan öğrencilerimizin sınav anında rahatsız edilmemeleri, güvenli sınav ortamı oluşması bakımından bir dizi tedbir aldık. Bunları sınav esnasında uygulayarak, öğrencilerin rahat bir sınav geçirmesini sağlayacağız. Merkezde okul çevrelerinde ve Kırıkkale Üniversitesi Kampüs alanında sınav boyunca tüm birim ekipleri çalışacak. Sınav anında inşaat ve düğün konvoylarına izin vermeyecek. Kısacası sınav yapılan okulların çevresinde her türlü sınavı engelleyecek ve dikkati dağıtacak olaylara izin vermeyeceğiz."

Sınavdan bir gün önce öğrencilerin rahat bir uyku uyumaları ve dinlenmeleri için düğün ve nişanların erken biteceğini vurgulayan Kartal, vatandaşlardan sınav süresince bu uyarılara uymalarını ve görevlilere yardımcı olunmasını istedi.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Kadri Kartal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title