Haberler

Kin (KIN) coin nedir? Kin (KIN) coin yorum ve grafiği

Güncelleme:

Son dönemlerde kripto paralarda çeşitlilik hız kazandı. Bunlardan birisi olan Kin (KIN) coin, "KRE" olarak adlandırılan teşvik modeli aracılığıyla dolaşıma giriyor. Kin üzerinde ilgi çekici içerik oluşturan geliştiriciler etkileşim miktarlarına göre ödüllendiriyorlar. Geliştirilen modelde, geleneksel yöntemlerdeki kullanıcı verisi toplama ve kimseye faydası olmayan beğenilme miktarı ortadan kalkıyor.

Kin bugünkü fiyatı ₺0,000462 TRY, 24 saatlik işlem hacmi ₺12.216.731 TRY. Kin son 24 saatte düşüş gösterdi. Anlık CoinMarketCap sıralaması #317, piyasa değeri ₺700.629.155 TRY. Dolaşımdaki arz 1.518.114.145.968 KIN coin ve maksimum seviyede. 10.000.000.000.000 KIN coin.

KIN NEDİR?

Kripto para birimi olan Kin; tüketici uygulamaları ve hizmetlerinden oluşan dijital ekosistem üzerinde para yerine geçer. Başlangıç aşamasında Ethereum blockchain ağı üzerinde ERC20 tokeni olarak başlatılan Kin, mesajlaşma uygulaması Kik Messenger ekosisteminin temel para birimi şekilde tasarlandı. İlk dönemlerinde Kik, kripto para yerine Kik Puanı ismi verilen ödül sistemi ile çalışıyordu ve bu sistem 2017'de sona erdi. Kin, İngilizcede akrabalık anlamına gelen "kinship" kelimesinin kısaltması. Zira amacı Kik topluluğu içindeki bağları güçlendirmek olarak tanımlanıyor. Kik, Eylül 2017'de Kin ilk token arzı (ICO) işlemi üzerinden yaklaşık 100 milyon dolar topladı. Eylül 2019'da Kik, başlattığı Kin ICO'sunun kayıt dışı menkul kıymet satıp satmadığı konusunda Amerika Birleşik Devletleri Güvenlik ve Borsa Komisyonu ile davaya konu oldu. Düzenleyici kurum, mesajlaşma uygulamasını kapatacağını iddia etti. Ekim 2019'da MediaLab, Kin'i korumak amacıyla Kik Messenger'ı satın aldı.

KIN NASIL ÇALIŞIYOR?

Kin tokenleri, Kin Rewards Engine veya "KRE" olarak adlandırılan teşvik modeli aracılığıyla dolaşıma giriyor. Kin üzerinde ilgi çekici içerik oluşturan geliştiriciler etkileşim miktarlarına göre ödüllendiriyorlar. Geliştirilen modelde, geleneksel yöntemlerdeki kullanıcı verisi toplama ve kimseye faydası olmayan beğenilme miktarı ortadan kalkıyor. Yeni kullanım senaryolarının benimsenmesi, kripto para için değer oluşturulmasını teşvik eden ve ayrıca kullanıcılar arasında değer alışverişine izin veren yazılım üzerinden para kazanma modeli sunuluyor. Bu yeni alternatif, değer üreten içerik oluşturucuların ve geliştiricilerin ödüllendirildiği sistem meydana getirir. Kullanıcı ve geliştiriciler, büyük veri tekellerinin değil, paylaşılan dijital ekonomi etrafında konumlanıyorlar.

Kin blockchain, hata toleransı içeren ve çok az ücret talep ederken aynı zamanda hızlı onay sunan, küresel olarak dağıtılmış 11'den fazla onaylayıcı düğümden (node) oluşan birleşik bir konsensüs modeli aracılığıyla otomatik biçimde çalışıyor. Düğüm operatörlerinin kimlikleri, operasyon güvenliğini sağlamak için an itibarıyla gizli tutuluyor. Ancak bu operatörlerin, güvenilir olduklarına ve sistem geliştirme deneyimine sahip bağımsız ve saygın dijital hizmet sağlayıcıları oldukları belirtiliyor.

Kin Rewards Engine tarafından sunulan dağıtım hizmetleri ve algoritma çözümleri, Ontario, Kanada merkezli kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Kin Foundation tarafından denetleniyor. Dağıtılmamış Kin tokenler, fonların güvenli transferini ve uygun kullanımını sağlayan bir dizi hak ediş dönemi, enflasyon yönergesi ve güvene dayalı gözetim kontrolleri ile denetlenen kurumsal ölçekli hazinede muhafaza ediliyor. İstenmeyen e-postadan koruma ve dolandırıcılık önleme yöntemleri de, Kin dağıtım işleminin ek koruma özellikleri olarak tam otomatik hale getirileceği zamana kadar, ek hizmet olarak sağlanıyor. Dağıtım döneminin sonunda Kin ekosisteminde 10 trilyondan fazla Kin bulunmayacağı açıklandı. Bu büyük arz, ondalık basamakların aksine tam sayılarla işlem yaparken dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar tarafından kitlesel olarak benimsenmesine izin vermek için tercih edildi.

KIN NEREDEN ALINIR?

Kin'i dijital para birimi sunan herhangi bir kripto para borsasından satın alabilirsiniz. Kullanacağınız borsayı seçmeden önce kendi araştırmanızı yapmayı unutmayın.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kripto Para Coin Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title