Haberler

Kilis'te Sarılık Kuşkusu

Kilis'teki Bir İlköğretim Okulunda Rahatsızlanan 50'ye Yakın Öğrencinin, Sarılık Kuşkusuyla Hastanede Tedavi Altına Alındıkları Bildirildi.

Kilis'teki bir ilköğretim okulunda rahatsızlanan 50'ye yakın öğrencinin, sarılık kuşkusuyla hastanede tedavi altına alındıkları bildirildi.

Gazi İlköğretim Okulu'nda dün ve bugün rahatsızlanan 50'ye yakın öğrenci, aileleri ve öğretmenleri tarafından, Kilis Devlet Hastanesi ve çeşitli özel kliniklere kaldırıldı.

Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, çocukların sarılık kuşkusuyla hastaneye getirildiklerini ve birçoğunun, gerekli müdahalenin ardından evlerine gönderildiklerini söyledi.

Konuyla ilgili gerekli incelemenin başlatıldığını, çocuklara yapılan tahlillerin incelendiğini ifade eden Happani, tahlillerin sonuçlanmasının ardından Kilis İl Hıfzısıhha Kurulu'nun toplanacağını ve gerekli açıklamanın yapılacağını bildirdi.

Happani, tahlil sonuçlarının olumsuz çıkması durumunda il genelinde tarama yapılarak gereken önlemlerin alınacağını kaydetti.

Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç ise konuyu Kilis İl Sağlık Müdürlüğü'ne ilettiklerini ve okulun içme suyundan numune alındığını, laboratuvar sonuçları sonucunda gerekli açıklamanın yapılacağını kaydetti.

Bu arada 1 hafta önce okuldaki öğrencilere aşı yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title