Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Çok Konuşulacak Kurultay Çıkışı: Birileri Koltuk Derdinde

Güncelleme:

Parti içerisindeki muhalif grubun olağanüstü kurultay çağrısı hakkında açıklama yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Türkiye'nin gündemine bir bakmamız lazım. İnsanlar hapishanelerde tutuluyor. Yargı eliyle yargısız infazlar yapılıyor. Ekonomi perişan vaziyette. İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil" dedi

CAHİT KAYA'YI ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Cahit Kayra'yı Kadıköy'deki evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarının soruları yanıtladı.

ZEHİR ZEMBEREK KURULTAY ÇIKIŞI

"Olağanüstü kurultay isteyenler yeterli sayıya ulaşacak mı? İmza tartışması var. Neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Allah aşkına Türkiye'nin gündemi ne? Türkiye'nin gündemine bir bakmamız lazım. İnsanlar hapishanelerde tutuluyor. Yargı eliyle yargısız infazlar yapılıyor. Ekonomi perişan vaziyette. İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil. Gündem farklı bir gündem. Tükiye'nin gündemine kilitlenmemiz lazım. Milletvekili hapiste. Hangi gerekçe ile hapiste olduğunu hepimiz görüyoruz. Enis Berberoğlu nasıl tutuklanıyor? Nasıl içeriye atılıyor? Hepimiz biliyoruz. Eren Erdem aynı şekilde. Davası öne alınıyor. Duruşması öne alınıyor. Tutuklanıyor ve hapse atılıyor. Yurtdışına kaçacak deniliyor. Oysa dokunulmazlığı kalktıktan sonra 38 kez yurtdışına gitti geldi. Niye kaçsın? Bütün bunlar Türkiye'nin gündemindeyken biz nelerle uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağım. Genel yayın yönetmenleri ile bir araya geleceğim. Bu konuları belki orada biraz daha ayrıntılı oturur düşünür ve düşüncelerimi aktarırırım" şeklinde cevap verdi.

"ADALET YARGI ELİYLE KATLEDİLİYOR"

Bir basın mensubunun 'Enis Berberoğlu'nun dışarıyla görüşmeme kararını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu şu yanıtını verdi: "Enis bey ne yapsın? Adalet yok. Adalet arıyor. Siz düşünebiliyor musunuz ' Yargıtay oturuyor. Cuma günü bir karar alıyor. İlgili daire ve herkes tatile çıkıyor. O tatil yüzünüze, gözünüze dursun ya. Ne tatili kardeşim. Adaleti katlediyorsunuz. Yargıyı katlediyorsunuz. Dünyaya en kötü örneği veriyorsunuz. Sonra tatile çıkıyorsunuz. Ne tatili. Hangi tatilden söz ediyorlar bana. Hangi duruşma hangi dava. MİT tırları. Dünyanın bildiği bir şey devlet sırrı olur mu' O davada beraat edenler var. 15-20 yıl hapse mahkum olanlar çıktı. 5 yıllık ceza verilmiş o da kesinleşmemiş. Ama Enis Berberoğlu içerde. Milletvekili seçilmiş. Gelip yemin etmesi engelleniyor. Parlamentonun yasa değişikliğini hangi gerekçe ile yaptığını biliyor. Açıklanıyor. Komisyon başkanı tarafından açıklanıyor. Ama Yargıtay'daki hakimler diyorlar ki; hayır efendim. Meclisin iradesi bizi bağlamaz. Meclisin iradesi sizi bağlamazsa siz hangi yasayı uyguluyorsunuz? Kendi yasalarınız mı var sizin? Kendi hukukunuz mu var sizin. Kendi insan hakları anlayışınız mı var sizin? Neden söz ediyorsunuz siz. En acı olanı şu: Adaletin yargı eliyle katledilmesi. Adalet dağıtması gereken bir kurum. Adalet değil adaletsizlik dağıtıyor. Enis Berberoğlu ne yapsın. Şunu hiç kimse unutmasın er veya geç, ne yaparlarsa yapsınlar adalet ve demokrasi bu ülkeye gelinceye kadar bizim mücadelemiz sürecek. Bunu hiç kimse unutmasın"

CAHİT KAYRA İLE BİRLİKTE AÇIKLAMA YAPTI

Cahit Kayra'yı Kadıköy Moda'daki evinde ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu evin önünde Kayra ile birlikte kısa bir açıklama yaptı. Cahit Kayra; "Bizim için çok büyük bir gün. Sayın Kılıçdaroğlu ile böyle bir görüşme benim için çok heyecan verici çok teşekkür ediyorum geldiği için" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise; "Sayın Cahit Kayra maliye bakanlığı kökenli. Kendisine üstad diyoruz. Yaşayan bir tarih. Kendisiyle az önce kısa da olsa güzel bir görüşme yaptık. Bazı anılarını dinledim kendisinin. 1938 kuşağı (38 kuşağı ) diye bir kitabı var. O kitabı ilk okuduğumda çok heyecanlanmıştım. Türkiye'nin yakın tarihini çok iyi bilen ve irdeleyen bir isim. Yeni kitapları var yeni kitapları da bizim düşünce dünyamızı zenginleştiriyor. Hala ayakta hala bütün anılarıyla canlı. Dolayısıyla kendisine her zaman her ortamda saygı duyuyoruz. Keşke yakın tarihimizi onun gözüyle yeniden görebilsek,anlatabilsek ve okuyabilsek. O nedenle kendisini ziyaret ettim ve o da lütfetti bizi kabul etti. Kendisine şükran borçluyum ve teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Manisalı Mobil-IOS:

Türkiye'de sen daha fazla koltuk sevdası olan varmı acaba koltuk önemli değilse neden bırakmıyorsun eğer biri koltuktan kalkmıyorsa bilinki altına pislemiştir galiba seninde altında birşeyler var

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title