Haberler

Kılıçdaroğlu: "Bütün Partilerin Genel Başkanlarına Sesleniyorum Sağlıkta Şiddete Son Vermek...

Kılıçdaroğlu: "Bütün partilerin genel başkanlarına sesleniyorum sağlıkta şiddete son vermek istiyorsak bu konuda el birliği yapalım" " Bahçeli'ye çok açık ve net bir çağrıda bulunuyorum: Türkiye'nin onuruyla,haysiyetiyle oynayan ve Türkiye'yi uluslararası arenada zor duruma sokan bu hükümete...

Kılıçdaroğlu: "Bütün partilerin genel başkanlarına sesleniyorum sağlıkta şiddete son vermek istiyorsak bu konuda el birliği yapalım"

" Bahçeli'ye çok açık ve net bir çağrıda bulunuyorum: Türkiye'nin onuruyla,haysiyetiyle oynayan ve Türkiye'yi uluslararası arenada zor duruma sokan bu hükümete ve saraya hala destek vermeyi sürdürecek misin? "

" İş Bankası'nda para var. Dünya kadar ortakları var. Bankayı nasıl ele geçiririz, nasıl hortumlarız bunun hesabını yapıyorlar. Her mücadeleyi yapacağız hukuk zemininde"

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün partilerin genel başkanlarına sesleniyorum sağlıkta şiddete son vermek istiyorsak bu konuda el birliği yapalım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Suriye'ye girme oraya silah gönderme dedik. yanlış yapıyorsun, Müslümanı Müslümana kırdırma dedik. Akan kan Müslüman kanı dedik. Bizi dinlemedi. Ben bildiğimi okurum dedi. Şimdi 4 milyon Suriyeli burada ve biz hep beraber ne olacak bu memlekin hali diye düşünüyoruz. Özellikle AK Parti'ye oy veren bütün vatandaşlarım Suriyelilerden memnunsanız başımın üstüne. Memnun değilsiniz niçin bunlar geldiler diye şikayet ediyorsanız onlara da Suriye'de iyi yer yapıp, onları Suriye'ye gönderecek olan parti CHP'dir. Bir yarayı saracağız. Kimsenin burnunu kanatmadan bir yarayı saracağız" ifadelerini kullandı.

"Bütün partilerin genel başkanlarına sesleniyorum sağlıkta şiddete son vermek istiyorsak bu konuda el birliği yapalım"

Bugün geldiğimiz noktada sağlıkta şiddetin giderek arttığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "83 yıllık Cumhuriyet döneminde bir hekim şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. Ama 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde şiddet nedeniyle 11 hekim hayatını kaybetti. Bu konu parlamentonun gündemine de gelmiş 2013'te parlamento sağlıkta şiddet konusunda bir araştırma komisyonu kurmuş. Aradan geçiyor 5 yıl tek bir şey dahi yapılmış değil. Milletvekili arkadaşlarım önerge verdiler. Biz bu konuyu tekrar parlamento gündemine getireceğiz. Ama Türk Tabipler Birliğinin istediği kanun tekliğini getirerek. Kanun teklifi ile özel düzenlemeler yapmak gerekiyor. Bütün partilerin genel başkanlarına sesleniyorum sağlıkta şiddete son vermek istiyorsak bu konuda el birliği yapalım. Bunun partisi falan olmaz" şeklinde konuştu.

"Bir belge önüme geldiğinde hemen o belgeye sarılmam"

Yalanın bütün inançlarda günah olduğunu vurgulayan Kılıçraroğlu, şöyle konuştu:

"Devleti yönetme mevkinde olan insanların dinlemesi lazım. Eğer bir belge gösteriyorsak o belgeye ulaşması ve bakması lazım. Gerçekten burada böyle bir şey var mı yok mu diye araştırması lazım, sorması lazım. Muhalefetten bir lider diyor ki,'haksızlıklar var tedaviler aksıyor gerçek mi değil mi' diye sorması lazım. Çünkü burada Gazi Hastanesi'nin bir belgesini göstermiştim. 'Hayati öneme haiz olan işlemlere devam edin ama hayati önem yoksa durdurun.' Bir belge önüme geldiğinde hemen o belgeye sarılmam. O belge doğru mudur yanlış mıdır onu da araştırırım ondan sonra milletin karşısına çıkarım. Gazi Üniversitesi'ni örnek vermiştim belgesini göstermiştim. Ordu Devlet Hastanesi belgesi burada. Diyor ki 'Aciliyet arz eden vakalar hariç kalp kapak ameliyatlarını yapmayın.' Karadeniz Teknik Üniversitesi onun da yazısı burada. Kim yalan söylüyor ben AK Parti'ye oy veren saygıdeğer vatandaşlarıma seslenmek istiyorum, kim yalan söylüyor. Eğer bu belgeler yalansa bu belgelerin altına imza atanları görevden alın. Tamamı doğru. Devleti yöneten kişilerin ahlaklı olması lazım. Devlet yönetiminde her zaman ciddiyet gerekir. Devleti yönetmenin kuralları vardır. Bir devletin çağdaş olup olmadığının kuralları vardır."

"Gizli tanık rezaleti yaşadık"

Rahip Brunson ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Papaz işi var ya bunları onun için anlattım. Türkiye'nin hangi hale sokulduğuna bir bakın. Papaz casus, ajan, terörist dediler. Neyle başladı bütün bunlar dua lakaplı bir gizli tanıkla. Gizli tanık rezaleti yaşadık. Brunson'ın Türkiye cephesine bakıyoruz, noldu? 11 Ocak'ta Erdoğan "Sen bunu vermiyorsan bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın." Erdoğan istifa etti mi, görevden ayrıldı mı? Brunson ABD'de. Kim gönderdi? Erdoğan gönderdi. Erdoğan fakir mi? Uçan saray, kışlık saray, yazlık saray, efuliler, ejder meyvesi, ne fakiri Papaz gitti. Özel uçakla gitti. Neredeyse utanmasalar devlet töreni yapacaklar. Sen terörist, ajan, casus diyordun. Hani vermem diyordun, ne oldu da verdin? Sen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin onuruyla nasıl oynarsın. Konuşmada, "yargıda şeyini yapalım, size verelim' diyor. Yani milleti gaza getiriyorum, papazı size vereceğim diyor. ABD ne yaptı. 18 Temmuz'da Trump tweet atıyor: "Türkiye'nin Brunson'ı teslim etmemesi rezalet. Çok uzun zamandır rehin tutuluyor" diyor. Pence konuşuyor "Brunson'ı hemen serbest bırakın yoksa sonuçlarına katlanmaya hazır olun" diyor. Açıkça tehdit ediyor. Mustafa Kemal'in Türkiye'sini tehdit ediyor. Kimsin sen? Hani aslandın, papazı almadan papazı vermeyecektin. Çakma kahramanlarla Türkiye yönetilemez" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli'ye çağrı

Gizli tanıkların 'hakim beni yanlış anladı' diyerek ifadelerinden vazgeçtiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu gizli tanıklara ne yapıldı? Niye yakalanmadı, niye yargıyı aldatmaktan ötürü hapse atılmadı. En büyük zararı adalet gördü. Brunson'ın serbest bırakılacağını biz önce Amerikalılardan duyduk. Önce gazeteleri yazdı. Sonra 12 Ekim'de Pence tweet attı. Bu kimin ayıbı. Türkiye'nin onuruyla gururuyla haysiyetiyle nasıl bunlar oynuyorlar. Türkiye'yi bu hale nasıl getiriyorlar. Sayın Bahçeli'ye çok açık ve net bir çağrıda bulunuyorum: Türkiye'nin onuruyla,haysiyetiyle oynayan ve Türkiye'yi uluslararası arenada zor duruma sokan bu hükümete ve saraya hala destek vermeyi sürdürecek misin? Eğer bir iktidar başka bir ülkeye boyun eğiyorsa o iktidar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin iktidarı değil, Amerikan hükümetinin iktidarıdır" dedi.

"Ne müzakeresi yaptınız?"

Kimseye boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bizim 6 okumuzdan birisinin milliyetçilik olmasının gerekçesi budur Özel uçakla gitti, Oval Ofis'te karşılandı. Trump, "Uzun ve yorucu bir müzakere süreci geçirdik. Bu ülkede fidye ödemiyoruz. Artık en azından Fidye ödemeyeceğiz. Aksi takdirde büyük sorunlarla karşılaşacaksınız, kötü şeyler olacak' açıklamasını yapıyor. Erdoğan'a soruyorum. Ne müzakeresi yaptınız? ya Trump doğruyu söylüyor sen yalan söylüyorsun, ya sen doğruyu söylüyorsun Trump yalan söylüyor. Ama ben şunu gördüm, Trump'ın dediklerinin hepsi çıktı. Sen gittin koskoca Türkiye Cumhuriyetinin iradesini Trump'a teslim ettin. Senin yatacak yerin yoktur. Bu milletin yakasından düşmek zorundasın. Neymiş adalet tecelli etmiş de geçiniz onları.. Trump Erdoğan'a teşekkür ediyor. Erdoğan serbest bıraktırdı ne mahkemesi. Trump kanacak adam mı? Bizimki de her seferinde 'yargı bağımsızdır, yargı karar verdi' diye tweet atıyor. Ülkeye en büyük kötülüğü bu mahkemeler yapmıştır. Saray'ın adliyesi adli düzenin dibine dinamit koymuştur. Bunlar gerçekten hakim olsalardı Brunson'ın içeride kalmasının gerekçesini oluşturan gizli tanıkların tamamını tutuklardı. Bugün adliyenin yargının hiçbir itibarı yoktur. Bunu Yargıtay Başkanı söylüyor."

"Papaz ceza aldı, yurt dışına uçtu özel uçakla" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "KHK ile işinden olan yüzlerce kişi yurt dışına çıkamıyor. Hangi adalet? Harp Okulu öğrencilerinin velileri burada. Ne günahı var bu öğrencilerin? Darbe yapacaklarmış. Öğrenci darbe mi yapar. Yakalayacaksan komutanını yakala. Öğrenci asker, talimata uymak zorunda zaten. Ama sen hava harp okulu öğrencilerini ömür boyu hapisle cezalandırıyorsun. Bu mu adalet ve mutlaka adalet tecelli edecektir mutlaka. O öğrencilerin tamamı çıkacaktır" diye konuştu.

Enflasyonla mücadele programı

Enflasyonla mücadele programına değinen Kılıçdaroğlu, "Önce enflasyon rakamlarını açıklayan bürokratı görevden aldılar, yerine başka bir bürokratı koydular. Diyor ki girdi maliyetlerini düşüreceğiz. Doğalgaz, petrol, elektrik, ilaç, gübre fiyatları indi mi? Yok. Neyi açıklayacaksınız. Kesin pinpon topunda yüzde 50 indirim yapmışlardır.. Herkes pinpon topu alıyor çünkü. Ne indirimi yaptın sen kardeşim? Enflasyonla mücadele Merkez Bankası'nın konusudur. Şimdi bakan açıklıyor. Hani Merkez Bankası bağımsızdı. Enflasyonla toptan mücadele dendi. Normalde bu tür uygulamalar yapılırken önce bakanın veya MB'nin yaptığı açıklamalar dinlenir, sonra görüş beyan edilir" değerlendirmesinde bulundu.

"Bir gazeteci senin ülkende nasıl öldürülür?"

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye öyle bir hale geldi ki 3. Dünya ülkelerinin bile operasyon yaptığı bir ülke haline döndü. Bir gazeteci Suudi Arabistan konsolosluğunda öyle anlaşılıyor ki öldürüldü. Suudi Kralı ile telefonda konuşacak. Ne konuşacaksın, niye gereğini yapmıyorsun. Bir gazeteci senin ülkende nasıl öldürülür? Onun can ve mal güvenliği sana emanet değil mi? Görüntüler, ses kayıtları var deniyor ama ortada bir şey yok. Bunları hep Batı'dan öğreniyoruz, Batı Türkiye'den öğreniyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bilmesi yasak" açıklamasında bulundu.

"Her mücadeleyi yapacağız hukuk zemininde"

İş Bankası hisseleriyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, " Vasiyet herkesin mal varlığı varsa yapabileceği ve hukuk güvencesi altında olan bir iradedir. Mustafa Kemal Atatürk de ölmeden önce kendi el yazısı ile vasiyetini yazıyor. Vasiyet geçerli, herhangi bir sorun yok. İş Bankasındaki Atatürk'e ait hisseler bize ait değil biz temsil ediyoruz sadece. Hazineye alacağım diyor. Türkiye'nin en büyük özel bankası. O bankaya el koyacağım diyor. Kenan Evren de aynısını yaptı. O da bir diktatördü, sen de aynısını yapıyorsun. Sen de bir diktatörsün. Bankaya el koyuyorlar. Bütün bankaları perişan ettiniz siz. İçini boşalttınız. Sonra işsizlik fonundan parayı aktardınız o bankaları kurtarmaya çalıştınız. Şimdi İş Bankası'nda para var. Dünya kadar ortakları var. Bankayı nasıl ele geçiririz, nasıl hortumlarız bunun hesabını yapıyorlar. Her mücadeleyi yapacağız hukuk zemininde. Türkiye sahipsiz bir devlet değildir. Baskı, şiddet bizi yıldıramaz. Mahkemeleri aracılığıyla her türlü numarayı çekiyorlar. Biz inandığımız yolda korkmadan çekinmeden yüreklice yürürüz. Biz birilerinin yaptığı gibi sözde milliyetçi değiliz, biz gerçekten özde Türkiye'nin çıkarlarını savunan milliyetçi, devrimci, halkçı bir partiyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Politika Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title