Haberler

Kıbrıslı Türk Anne, 33 Yıldır Rum Kesiminde Kaybolan Bebeğini Arıyor

Kıbrıslı Türk Anne, 33 Yıl Önce Rum Kesiminde Pendaya'da (Yeşilyurt) Bir Hastanede Dünyaya Gelen ve Kendisine Öldüğü Söylenen Bebeğini Arıyor.

Kıbrıslı Türk anne, 33 yıl önce Rum kesiminde Pendaya'da (Yeşilyurt) bir hastanede dünyaya gelen ve kendisine öldüğü söylenen bebeğini arıyor.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan gazetelerden Politis, "Kıbrıslı Türk Anne Pendaya'da Doğurduğu Bebeğini Özgür Bölgelerde Arıyor" başlığıyla yansıttığı haberinde, Doğancılı Cemaliye Özakdenizli isimli kadının Ağustos 1974'te bir Rum polisinin eşliğinde gittiği Yeşilyurt Hastanesi'nde doğurduğu, bir süre yanında ağlamasına rağmen daha sonra hemşireler tarafından alınan kayıp bebeğini Rum tarafında aramakta olduğunu yazdı. Haberde anne Özakdenizli, Anriu isimli Rum polise rutin kontrollerini Yeşilyurt'taki

hastanede Rum Doktor Hristofidis'e yaptırdığını söyleyerek, kendisini doğum için oraya götürmesini istediğini anlattı. Özakdenizli, Andriu'yla birlikte gittikleri hastanede kayıt prosedürlerinin işletildiğini, ancak Rum polisin görevlilere "Bunlar iyi aile, kayıt işlemlerine gerek yok" demesi üzerine kendisini hastaneye kabul ettiklerini söyledi. Türk anne Cemaliye Özakdenizli, şöyle konuştu:

"Doğumdan sonra bebeğimi yanıma yatırdılar. Bebek uzun süre ağladı ve daha sonra hemşireler tarafından yanımdan alındı. Ertesi gün Rum polisi beni almaya geldiğinde bebeği bulamadık. Bize, göbek kordonunun başının etrafına sarılmış olmasından dolayı öldüğü söylendi. Çocuk sağlıklıydı, yanıma yatırmışlardı, uzun süre ağlamıştı."

Gazete, KKTC ile Güney Kıbrıs arasında sınır kapılarının açılmasının ardından Özakdenizli'nin bebeğini Güney Kıbrıs'ta aramaya başladığını kaydetti. Haberde ayrıca, adı konulmadığı için kayıplar listesinde yer almayan bebekle ilgili bilgisi olanların ulaşması için bir irtibat numarası da verildi.

(MG-CY-CY-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title