Haberler

Kıbrıslı Mücahitlerden 1963 Kumsal Saldırılarıyla İlgili Yayınlara Kınama

KKTC'nin Örgütlü En Büyük Sivil Toplum Örgütü Olan Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Genel Başkanı Vural Türkmen, Rum-yunan İkilisinin Kıbrıs Türk Halkını Yok Etmek İçin 1963'te Başlattığı Saldırılara İşaret Ederek; Geçmişte İşledikleri İnsanlık Suçlarını Örtbas Etmek İçin, Sinsi Mercilerin Kıbrıs Türk Basınında Uygun Buldukları Bazı Kişileri Kullandığını İleri Sürdü.

KKTC'nin örgütlü en büyük sivil toplum örgütü olan Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Genel Başkanı Vural Türkmen, Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs Türk halkını yok etmek için 1963'te başlattığı saldırılara işaret ederek; geçmişte işledikleri insanlık suçlarını örtbas etmek için, sinsi mercilerin Kıbrıs Türk basınında uygun buldukları bazı kişileri kullandığını ileri sürdü.

Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Yönetim Kurulu adına bugün bir açıklama yapan Genel Başkan Türkmen, Kıbrıs Türk halkını 48 saat içinde Akritas Planı'yla yok etmek üzere, Rum-Yunan ikilisinin ilk uygulamasının 24 Aralık 1963 Salı gecesi Lefkoşa'nın Kumsal bölgesindeki saldırılar olduğunu savundu. Geçmişte işledikleri insanlık suçlarını örtbas etmek için, sinsi mercilerin Kıbrıs Türk basınında uygun buldukları bazı kişileri kullandığını ileri süren Türkmen, bunu görmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Doğruluğunu kontrol etmeden, göz göre göre hakikatlere aykırı söylentilerin dikkate alınmasının 'mesuliyetsiz gazeteciliğin örneği' olduğunu savunan Türkmen, "Söz ettiğim yalan ve uydurma söylentilere dayanarak, Allah'ın rahmetine kavuşmuş vatansever kardeşlerimizin isimlerinin, olayların icraatçıları olarak gösterilmeye çalışılması, vicdansızlık olgusunun zirveye tırmandırılışıdır" dedi.

Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) mensuplarına sabır dileyen Türkmen, "Cumhuriyet'in sağladığı demokratik basın özgürlüğü olanaklarını kullanan bu türden gazeteciler, yazılarıyla ülkede kendi meslekleri olan gazeteciliğe, silinmesi güç bir leke bırakmakta olduklarının farkında bile değil" diye konuştu.

KKTC'de bazı gazete ve köşe yazarları, Rum yayın organlarında yer alan ve 21 Aralık saldırılarının TMT'nin provokasyonu olduğuna ilişkin söylemleri köşelerinde dile getirmişler ve saldırıda bulunan kişilerin bazılarının Türkçe konuştuğunu iddia etmişlerdi. Bu yayınlar özellikle saldırıya uğrayanlar tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı.

(MG-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title