Haberler

Kıa, Slovakya'daki Fabrikasının Üretimini Artıyor

Kia Motors, Slovakya'nın Ziline Şehrinde Kurduğu ve Maliyeti 1 Milyar Euroyu Bulan İleri Teknolojiyle Donatılmış Üretim Tesisinin Kapasitesini Artırmayı Planlıyor.

Kia Motors, Slovakya'nın Ziline şehrinde kurduğu ve maliyeti 1 milyar euroyu bulan ileri teknolojiyle donatılmış üretim tesisinin kapasitesini artırmayı planlıyor.

Şirket'ten yapılan açıklamada, geçen yıl Aralık ayında ilk kez üretilmeye başlanan Cee'd modelinde şimdiye kadar 24 bin adetten fazla araç üretildiği bildirildi. Kia Motors'un Avrupalı müşteriler için tasarladığı ve ilk kez Zilina'da üretime başladığı 5 kapılı modeli Cee'd ile birlikte, bu yılın ilk çeyreğinde fabrikada 5 bin adetlik üretim gerçekleşti. Sadece Mart ayında günde 617 adet Cee'd üretildi. Üretim tesisinde yapılacak düzenleme ile aylık kapasitenin Mayıs ayına kadar 10 bin adedi bulması bekleniyor. Üretim hızının saatte 60 araca çıkmasıyla birlikte, Mart ayında planlanandan 2 bin adet fazla olacak şekilde 12 bin adet, Mayıs ayında da 14 bin adet araç üretilmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini ileten Kia Motors Avrupa Başkan Yardımcısı Jean-Charles Lievens, Zilina'daki üretimin başarılı bir şekilde ilerlediğini ve araç kalitesinin yüksek standartlarda sürdürüldüğünü söyledi. Hedeflerinin yılda kişi başına 100 araç üretmek olduğunu vurgulayan Lievens, Cee'd'in pazara sunulmasının ardından, Kia markasının Avrupa'daki tüketici tarafından algısında devrim yaşanacağını savundu.

Kia Motors'un Slovakya'daki yatırımı, yeni üretim şirketleriyle birlikte 10 bin kişiye dolaylı ve dolaysız yoldan iş imkanı sağlıyor. Yıllık üretim kapasitesinin 300 bin adet olması planlanıyor. Çevreye duyarlı çalışmalar geliştiren Kia Motors, Slovakya'daki bu yatırımı ile bölgedeki tek global otomotiv üreticisi olma özelliğine sahip.

(CHT-OK-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title