Haberler

Kesk, Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısını Protesto Etti

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (Kesk) Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın Çalışanları Tutsak Edeceğini, Kazanımları Ortadan Kaldıracağını, Çalışanlar ve Kuşaklar Arasında Eşitsizlikleri Derinleştireceğini İddia Etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın çalışanları tutsak edeceğini, kazanımları ortadan kaldıracağını, çalışanlar ve kuşaklar arasında eşitsizlikleri derinleştireceğini iddia etti.

KESK'e bağlı bir grup, Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanarak, "Herkese sağlık", "Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız" gibi sloganlar attı. Grup adına bir açıklama yapan KESK Başkanı Tombul, Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın bazı maddelerinin kamu emekçileri lehine Anayasa Mahkemesi tarafından bozulduğunu hatırlatarak, hükümetin hazırladığı yeni metinde bir düzeltme yapılmadığını, aksine haklar yönünden eskisinden geri pozisyona düşüldüğünü ileri sürdü. Çalışanların kazanılmış

haklarının ortadan kaldırıldığını savunan Tombul, aynı taslak metninde emekliliği hak etmeyen milletvekillerine ve hak sahiplerine özel bir düzenlemeyle temsil tazminatı adı altında aylık bağlanmak istendiğine dikkat çekti.

Ülkede kayıt dışı ekonominin yüzde 65'lere ulaştığını söyleyen Tombul, "Asıl kara delik buradadır. Hükümet emeklilerle, emekçilerle, yoksullarla uğraşacağına, sağlığımız üzerinde hesaplar yapacağına kayıt dışını kayıt altına almalıdır" dedi. Riskli meslek gruplarında çalışanların fiili hizmet sürelerinin ve zammın yeniden düzenlendiğini hatırlatan Tombul, birçok meslek grubunun bu haklarının ellerinden alındığını vurguladı. Bu yasanın çalışanları tutsak edeceğini, kazanımları ortadan kaldıracağını,

çalışanlar ve kuşaklar arasında eşitsizlikleri derinleştireceğini iddia eden Tombul, 'Paran kadar sağlık' anlayışıyla hastaların müşteri haline getirileceğini öne sürdü. Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre bildiri dağıtan grup, daha sonra dağıldı.

(BC-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title