Haberler

Kesk'in Ankara Yürüyüşü

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (Kesk) 3 Gün Önce İstanbul'da Başlayan Yürüyüşü Sonra Erdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) 3 gün önce İstanbul'da başlayan yürüyüşü sonra erdi.

Hükümetle kamu çalışanları sendikaları arasında devam eden toplu sözleşme sürecini protesto için KESK tarafından 3 gün önce başlatılan yürüyüş kapsamında çeşitli illerden gelen sendika üyeleri Maltepe Köprüsü altında bir araya geldi. Buradan yürüyüşe geçen kamu çalışanları "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Devlet güdümlü sendikaya hayır", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Söz, yetki, karar çalışanın" gibi sloganlar atarak Güven Park'a kadar yürüdü. Yürüyüşe DTP Van Milletvekili Özdal Üçer de destek verdi.

Burada bir konuşma yapan KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, geçen yıl toplu görüşme masasını terk ederken masada kalanlara 'Masalar sizin, işyerleri ve sokaklar bizimdir' dediklerini hatırlatarak, "Bu yılda masaları onlara bıraktık, iş yerlerini ve sokakları bizler zapt ettik. Milyonlarca kamu emekçisinin gözü kulağı görüşme masasında değil, milyonlarca kamu emekçisinin gözü kulağı ve umudu sokaklardaki KESK'te. Kamu emekçilerinin umudunu gerçekleştirmek için 3 gündür yollardayız" dedi.

Grev ve toplu sözleşme hakkı için, en düşük kamu çalışanının maaşının bin 150 YTL olması için, konut edindirme yardımı hesaplarında birikmiş alacaklarının gerçek faiz üzerinden ödenmesi için, kamudaki istihdam farklılıklarının giderilmesi için, ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırılması ve emeklilerin verdikleri hizmetlerin karşılığını almaları için yollarda olduklarını belirten Tombul, kamu emekçilerinin siyaset yapma yasağının kaldırılmasını istediklerini de vurguladı.

Tombul şöyle devam etti:

"Başbakan Erdoğan bizi toplu sözleşme masasına gelmemekle suçluyor. Başbakan'ın bir yanlışı var, ya onu yanlış bilgilendirmişler ya da o kamuoyunun yanlış bilgi veriyor. Bizi çağırdıkları yer toplu sözleşme masası değil, toplu görüşle masasıdır. Toplu sözleşme masasına gelmeyen, kamu emekçileriyle toplu sözleşme yapmaktan kaçınan kendileridir. Gelin bu ortaoyunundan vazgeçerek toplu sözleşme imzalayalım."

Toplu görüşmeleri sürdüren sendikaları grev yapmaya çağıran Tombul, kamu emekçilerinin insanca yaşayabileceği bir ücret için, iş güvencesi için meydanları birlikte doldurmaya davet etti.

Tombul'un konuşmasının ardından eylem tiyatro gösterisi ve sanatçıların sunduğu mini konser ile devam etti. Eylem olaysız sona erdi.

(BC-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title