Haberler

Kesk Başkanı Tombul: "301 Seçim Argümanı Olmaktan Çıkarılsın"

Kesk Başkanı İsmail Tombul, "Tck 'Nın 301 Maddesinin Seçim Argümanı Olmaktan Çıkarılmasını ve Derhal Kaldırılmasını" İstedi.

KESK Başkanı İsmail Tombul, "TCK 'nın 301 maddesinin seçim argümanı olmaktan çıkarılmasını ve derhal kaldırılmasını" istedi.

TESK Başkanı tombul yaptığı yazılı açıklamada,TCK'da düşünceyi ifade özgürlüğünün nündeki en büyük engellerden birinin de 301. madde olduğunu söyledi. Tombul yazılı açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bir süreden beri hükümetin sorumluluktan kaçarak sivil toplum örgütlerine havale ettiği 301. madde ile ilgili değişiklik çalışmalarını ibretle izliyoruz. TCK'da düşünceyi ifade özgürlüğü önünde birçok madde bulunmaktadır. 301. madde de bunlardan biridir. Bu madde de ısrar edilmesi seçim öncesi iç politikaya dönük bir mesajdır. 301'nci maddenin seçim argümanı olmaktan çıkarılması ve derhal kaldırılması gerekmektedir. Son dönemde, çeşitli milliyetçi çevrelerin ırklığa dönüşen şovları karşısın da hükümetin sorumlu davranarak 301. maddeyi kaldırması için yasa tasarısı hazırlanmasını bir kez daha ısrarla belirtiyoruz."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title