Haberler

Kerry, "Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Uygulanabilir" Dedi, Putin'den Yanıt Geldi

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye'de yaşanan kriz sebebiyle "Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanabilir" dedi. Putin ise "Bu yaptırımları uygulayanlar amaçlarına ulaşamayacaklar" yanıtını verdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de yaşanan kriz sebebiyle Rusya'ya yeni yaptırımların uygulanabileceğini bildirdi. Kerry konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " Suriye'de yaşananlar sebebiyle ek yaptırımların uygulanmasını görüşüyoruz. Düzenlenen görüşmeler çerçevesinde birkaç gün içerisinde kararımızı vereceğiz" ifadesini kullandı.

İNGİLTERE DE YAPTIRIMLARIN SERTLEŞTİRİLMEİSNDEN YANA

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da Rusya'ya yaptırım baskısının sertleştirilmesinden yana olduğunu dile getirdi. Johnson Suriye krizinin görüşüldüğü çok taraflı toplantının ardından, "Rusya baskıyı hissetmeye başladı. Bu baskıya devam etmemiz hayati önem taşıyor" dedi.

Kerry dışında bu toplantıya İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan, Ürdün Dışişleri Bakanları ve Almanya, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve Avrupa Birliği temsilcileri katıldı.

PUTİN'DEN YANIT: YAPTIRIMLAR RUSYA'YI DURDURMA POLİTİKASINDAN İBARET

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna veya Suriye bahane gösterilerek Rusya'ya uygulanan yaptırımlarla kesin sorunların çözülmeyeceğini, bunların sadece Rusya'yı kısıtlama politikasından ibaret olduğunu bildirdi.

"AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR"

Putin basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Rusya'ya uygulanan yaptırımlar zarar verici, en önemlisi de bu yaptırımları uygulayanlar amaçlarına ulaşamayacaklar" ifadesini kullandı.

Putin, "Rusya'ya uygulanan yaptırımları Ukrayna, Suriye dahil olmak üzere neye bağlarlarsa bağlasınlar bu politikayı oluşturanlar ve öne sürenler kesin sorunları asla çözemeyecekler. Bu durumda yaptırımlarla Ukrayna'nın güneydoğusundaki sorunu çözemeyecekler.

"ORTA YOL BULMAK YERİNE DİKTATÖRLÜK YAPMAYI KOLAY BULUYORLAR"

Onların amaçları Rusya'yı kısıtlamak. Ukrayna olmasaydı, başka bir sebep bulurlardı. Rusya'nın uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olması ve tüm partnerleriyle çalışmaya hazır olduğunu göstermesi başkalarını rahatsız ediyor. Uluslararası arenada çalışmak için orta yol bulmak gerek. Demek ki orta yol bulmayı kimse istemiyor, diktatörlük yapmayı daha kolay buluyorlar. ABD'li partnerlerimiz son 15-20 yıldır bu stili kullanıyorlar. Bu yaptırımların amacı bir şeyi çözmek değil, aksine Rusya'nın güçlenmesini kısıtlamak. Bu tür araçlarla bu amaçlarına da ulaşamayacaklar." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği John Kerry Suriye Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title