Haberler

Kerkük Türkmen Partisi Başkanı Mihdi'nin Açıklamaları

Kerkük Türkmen Partisi Başkanı Ali Mihdi, Kerkük'ün Kimseye Bağlı Olmayan Federal Bir Hükümet Olmasını İstediklerini Söyledi.

Kerkük Türkmen Partisi Başkanı Ali Mihdi, Kerkük'ün kimseye bağlı olmayan federal bir hükümet olmasını istediklerini söyledi.

Kerkük'ün statüsüyle ilgili değerlendirmeler yapan Kerkük Türkmen Partisi Başkanı Mihdi, Kerkük için acil bir çözüm bulunmasını istedi. Mihdi, "Kerkük'ün statüsünün federal hükümet olarak sonuçlanmasını istiyoruz. Hiç kimseye bağlı olmamalı" dedi.

Kerkük sorununun uluslararası bir konu olduğunu ifade eden Mihdi, "Kerkük Irak, İran, Suriye, Türkiye, ABD ve AB için çok önemlidir. Ancak bizim iç işimizdir ve kimse karışmamalıdır. Ne Barzani, ne Talabani, ne Maliki ne de Caferi karışmasın, kendi sorunumuzu kendimiz çözeriz. Özellikle Kürdistan olmak üzere hiçbir yere bağlı olmak istemediğimizin altını çizmek istiyorum" diye konuştu.

(SF-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title