Haberler

Kepez'de İstiklal Marşı Okuma Yarışması

finali ve ödül töreni, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Antalya'nın Kepez ilçesinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91'inci yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen

İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nın

finali ve ödül töreni, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı.Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün anaokulları, ilköğretim 1'inci kademe, ilköğretim 2'inci kademe ve lise öğrencileri olmak üzere dört kategoride düzenlediği yarışmaya 200 öğrenci katıldı. Ön elemenin ardından 4 kategoride finale kalan 20 öğrenci, Milli Marşı, en güzel şekilde okuyabilmek için yarıştı.

Saygı duruşunda bulunulması ve Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin sahneye gelerek İstiklal Marşı'nı işaret dili ile okumalarıyla tören başladı. İşaret dili tercümanı eşliğinde yapılan törenin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural yaptı. Vural, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İstiklal Marşı, bu milletin mukaddesleri uğruna yaptığı yeminin şiirsel ifadesidir. Milli marş, şanlı geçmişimizi, onurlu geleceğimizi ve özgürlüğümüzü anlatır. İstiklal Marşı'nı anlayabilmek

için Mehmet Akif Ersoy'u tanımak, onun ruh ve karakterini iyi bilmek gerekir. Milletimizin içinden çıkmış Mehmet Akif Ersoy gibi kutup yıldızlarımızı yaşatmak, hatıralarına sahip çıkmak, edebi kimliğini yeni nesle anlatmak için bu tür etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz."

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasında bağımsızlığa, kahraman orduya ithaf edilen İstiklal Marşı'nın milletin en büyük değerlerinden biri olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nın sözlerini ve ruhunu, çocukların, gençlerin gönlüne yazarak geleceğe bakılması gerektiğine işaret eden Başkan Tütüncü, "Yarınlara yürüyen Türk gençleri, İstiklal Marşı'nın ruhu ile geleceğe yürümenin azim ve kararlılığı içerisinde olmalıdır. Yerel yöneticiler olarak bizler ve sorumluluk makamında olan herkes, bu ideali gerçekleştirmek için çalışmalıdır. Eğitime birçok noktada destek olurken İstiklal Marşı'mızın gönüllerde yer edinmesi, gündeme taşınması için de böylesi etkinlikler

düzenliyoruz" dedi.

Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de konuşmasında, şunları söyledi: "Mehmet Akif Ersoy, toplumun yaşantısını kendi bünyesinde bir ideal olarak kabul ettiği için, bize her sözünde mutlaka ya tavsiyede bulunur ya da dayak atar. Çünkü Akif, milletin değerleriyle bütünleştiği, milletin derdiyle dertlendiği için, içi içine sığmaz. Olumsuzlukları gördüğü zaman kabullenemez, itiraz eder. Mehmet Akif'in Türk milletinin her bir ferdini, tüm İslam alemini kucakladığını eserlerinde görürsünüz"

Konuşmaların ardından başlayan yarışmanın finalinde, sahneye ilk olarak anaokulu kategorisinde finale kalan öğrenciler çıktı. İlköğretim 1 ve 2'inci kademe ile ortaöğretim dallarının finalistlerinin yarıştığı gecede, başkanlığını Mesut Kocagöz'ün yaptığı jüride, Abdullah Özekin, Eyüp Bülent Miran, Mustafa Kızıl, İdris Kızıl, Ramazan Feten, Teoman Taşkın, Mustafa Akvar yer aldı.Türkçeyi kullanma, telaffuz ve beden diline göre puan veren Jüri, yaptığı değerlendirme neticesinde İstiklal Marşı Okuma

Yarışması'nda dereceye giren isimleri belirledi.

Kaymakam Özyiğit, Başkan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, AK Parti Antalya İl Başkanı Başkanı Mustafa Köse, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vural, dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdiler.

İŞİTME ENGELLİLERDEN İSTİKLAL MARŞI

Yarışma, Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencisi Melike Soyugüzel ve arkadaşlarının İstiklal Marşı'nı okumaları ile sona erdi. Tütüncü, işitme engelli öğrencileri madalya ile ödüllendirdi. İstiklal Marşı okuma yarışmasında birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere masa üstü bilgisayar, üçüncülere tablet bilgisayar hediye edildi. Dördüncü ve beşincilerde ödüllendirildi.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Anasınıflar:

1.Nisa Nur Yıldız (Altınova Ruhi Sunar İ.O)

2.Gamze Yıldız (Cengiz Topel İ. O)

3.Narin Tok (Gülveren

İ. O)

İlköğretim 1. kademe:

1.Tuğba Çakmak (Şerife Tufan İ. O)

2.Kübra Feraye Sert (Demirgül İ.O)

3.Betül Durmaz (Aslanlar İ.O)

İlköğretim 2. kademe:

1.Ayşe Dudu Sayın (Hüseyin Ak İ.O)

2.Melisa Demiral (Göçerler İO)

3.Kübra Koç (Mobil İ. O)

Liseler:

1.Arife Kafa ( Nevzat Saygan-Levent Saygan Anadolu Lisesi)

2. Sergen Şen (Çağlayan Lisesi)

3. Fatma Nur Erzor (ATSO Güzel Sanatlar Lisesi)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Erdem Bayazıt Hakan Tütüncü Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title