Haberler

Kentler ve Dönüşüm Zirvesi

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, kentsel dönüşümün öneminin altını çizerek, yeni yaşam biçimleri oluşturmanın bir zorunluluk haline geldiğini belirtti.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, kentsel dönüşümün öneminin altını çizerek, yeni yaşam biçimleri oluşturmanın bir zorunluluk haline geldiğini belirtti.

İnşaat Platformu ve Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak'ın yaptığı "Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm Zirvesi"nin ikinci oturumunda konuşan Benli, hümanist anlayışla görevlerini yaptıklarını ifade ederek, bu bağlamda belediyede Kentsel Tasarım Şefliği'ni kurduklarını anlattı.

Benli, plansız kentleşmeyi "tümörlü bir yapı"ya benzeterek, "Siyasi ayrım yapmaksızın herkes görevini yapmalı. Kentin acilen dönüşmesi gerekiyor. Eski binaların yenilenmesi gerekiyor. Uzun vadeli planlara ihtiyaç var. Bu, herkesin sorumluluğu. İnşaatları yapanlar aynı zamanda toplum mühendisi olduklarını unutmamalılar. Yeni yaşam biçimleri oluşturmak bir zorunluluk" diye konuştu.

Etkinliğe, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği İcra Kurulu Üyesi Neşecan Çekici de konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Handan Toprak Avcılar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title