Haberler

Kemal Tamer, Yeniden Fısu Yönetimi'ne Seçildi

Dünya Üniversite Oyunları Federasyonu Fısu'nun İki Gündür Devam Eden Genel Kurulunda Daha Önce Fısu Yönetim Kurulu Üyesi Olan Prof. Dr. Kemal Tamer Yeniden Aynı Göreve Seçildi.

Dünya Üniversite Oyunları Federasyonu FISU'nun iki gündür devam eden genel kurulunda daha önce FISU Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Kemal Tamer yeniden aynı göreve seçildi.

Olimpiyatlardan sonra dünyanın en büyük ikinci organizasyonunu düzenleyen FISU'nun 23 Yönetim Kurulu üyesinden birisi olan Kemal Tamer, daha önce Kış Oyunları İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu üyesi olarak görev yapıyordu. Tamer'in yeni görevi ilk yönetim kurulu toplantısında belirlenecek. Dünya'da 141 üyesi olan ve genel kurulda 124 üyenin oy kullandığı seçimlerde George Killian yeniden FISU Başkanlığı'na getirildi. Seçimlerde ayrıca 1 tane 1. başkan yardımcısı, 4 başkan yardımcısı, 1 muhasip üye, 1

tane 1. üye ve 15 üye seçimi yapıldı.

Seçimlerin ardından mutlu olduğu gözlenen Prof. Dr. Kemal Tamer öncelikle ülke sporuna, sonra da dünya sporuna katkı sağlamak için yeniden göreve talip olduklarını ve delegelerin teveccühü sonucu yeniden yönetim kuruluna seçildiğini belirtti. Prof. Dr. Tamer, "Ülkemizde daha önce İzmir'de yaz oyunları düzenlemiştik. Bu organizasyon İzmir'e ve İzmir gençliğine çok şey kazandırdı. Şimdi 2011 yılında Erzurum'da kış oyunlarını düzenleyeceğiz. Hiç şüphesiz oyunlar, Erzurum'a da çok şey kazandıracak ve

dolayısıyla ülkemizde de kış sporları gelişecek. Ülkemiz kış ülkesi olduğu için, insanlarımızın kış sporlarını yapmasını istiyoruz. Kış sporlarının Erzurum'da ve ülkemizde gelişmesi için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da çaba sarf edeceğim. Genel kurul sonucunun ülkemiz için, Erzurum'umuz için ve üniversitelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bu arada, seçim sonuçlarının açıklanmasından önce Erzurum adına genel kurul üyelerine bir sunum yapıldı. Sinevizyon eşliğinde Prof. Dr. Kemal Tamer tarafından yapılan sunumda Vali Celalettin Güvenç hazır bulundu.

(DD-İRT-EYB-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title