Haberler

Kazdağları'ndaki Orman Yangını

Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınının, rüzgar nedeniyle büyüdüğü ve 200 hektarlık alanı etkilediği bildirildi.

Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınının, rüzgar nedeniyle büyüdüğü ve 200 hektarlık alanı etkilediği bildirildi.

Orman yangınını söndürme çalışmalarını yerinde yöneten Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığını söyledi.

Ekiplerin zor şartlar altında çalıştığını ifade eden Turhan, büyüyen yangının etkilediği alanın 200 hektara ulaştığını ve halen durdurulamadığını kaydetti.

Havran civarındaki bütün belediyelerin itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına katıldığı bölgeye, Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden ekipler ile olası zehirlenme ve yaralanmalara karşı çok sayıda ambulans sevk edildi.

Yangın söndürme çalışmalarına, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nün talebi üzerine, Bursa, İzmir ve Çanakkale'den gelen ekipler de katılıyor.

Yangına, havanın kararması nedeniyle sadece karadan rüzgar elverdiği sürece aralıklarla müdahale edilebiliyor.

Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar

Yayıncı: İbrahim Uyar - BALIKESİR

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Havran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title