Haberler

Kazada Ölen Kızlarının Anısına Hatıra Ormanı Oluşturdular

Kızlarını 23 yıl önce trafik kazasında kaybeden aile, onun adını yaşatmak için memleketleri Kırşehir'in Kaman ilçesinde hatıra ormanı oluşturdu.

Kızlarını 23 yıl önce trafik kazasında kaybeden aile, onun adını yaşatmak için memleketleri Kırşehir'in Kaman ilçesinde hatıra ormanı oluşturdu.

İzmir'de 1995 yılındaki trafik kazasında 10 yaşındayken kaybettikleri kızları Olcay Duman için daha önce de farklı okullara bağış yapan Duman ailesi, Kaman Kaymakamlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının katkılarıyla hatıra ormanı oluşturulması için harekete geçti.

Ücretini ödedikleri 43 dönüm arazinin tahsisini sağlayan aile, Olcay Duman Hatıra Ormanı için kolları sıvayarak çalışmalara başladı. Aile, fidan dikimi için Kaman'daki öğrencilerin de destek verdiği hatıra ormanı alanına bir de çeşme yaptırarak, köyü ziyarete gelenlerin faydalanmasını sağlayacak.

Bir holdingde yöneticilik yapan Şahin Duman, AA muhabirine, 23 yıl önce trafik kazasında kaybettikleri kızlarının adını yaşatmak için birçok hayır işi yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimari bölümüne iki derslik, bir laboratuvar, Mehmetçik Vakfına çeşitli bağışlar, Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekokuluna birçok derslik ve maddi yardım yaptıklarını anlatan Duman, kızlarının adını yaşatabilmek adına bir hatıra ormanı kurmayı da hedeflediklerini ifade etti.

Uzun çalışmalar sonucu, doğduğu Karakaya köyünde 43 dekar arazinin ücretini ödeyerek tahsisini yaptırdığını aktaran Duman, "kızının toprakla buluştuğu gün" hatıra ormanının ağaçlandırılmasına başlandığını ve öğrencilerin de katkılarıyla buraya 2 bin fidan dikildiğini" kaydetti.

Anne Zarife Duman da kızlarının adını yaşatmak istedikleri için böyle bir girişimde bulunduklarını dile getirerek, "Bu ağaçlar büyüyünce çocuklar altında gülsün, dolaşsın, oynasın istedik. Aileler çocukları ile gelip piknik yapsın. Kızımızın yaşayamadığı anıları başkaları yaşasın istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Kaman Kaymakamı Murat Girgin de hayırsever iş adamı Şahin Duman'ın katkılarıyla 43 dekarlık alanda ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Orman İşletme Müdürlüğümüzün kontrolünde Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Tarım Lisesi öğrencilerimizle beraber 2 bin fidan dikilecek. Bahar ayının gelmesi ile birlikte ilçemizin birçok alanında ağaçlandırma çalışması yaptık. Şahin Bey de finansmanını kendileri sağlayarak kızları adına bir hatıra ormanı oluşturdu. Bu güzel davranışlarının ilçemizdeki diğer hayırsever iş adamlarına örnek teşkil etmesini diliyor, kendilerine teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir İzmir Kaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title