Haberler

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden MHP'li Korkmaz'ın Açıklamalarına Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz'ın Geçtiğimiz Günlerde Yaptığı 'Türk Bayrağı Asmak Bile Suç' Açıklamalarına Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nden Tepki Geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ''Türk bayrağı asmak bile suç'' açıklamalarına Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nden tepki geldi.

MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz'ın geçtiğimiz günlerde adliye binası önünde yaptığı basın açıklamasında ''Türk bayrağı bile asmak suç'' ifadesine, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürlüğü, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçme Kütükleri Hakkında Kanunun 151. maddesinde 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan genel seçimlerde oy verme gününden önceki günü saat 18.00'den sonra hiçbir siyasi bayrak afiş ve flama bulunmaması gerektiği hatırlatıldı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, Gevher Nesibe Mahallesi İstasyon Caddesi Camlı İş Merkezi'ndeki parti binası ve yapımı devam eden il binası inşaatında, yasak olmasına rağmen parti flaması bulunduğunu bildiren İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Yasak olmasına rağmen siyasi içerikli bayrak bulunduran parti hakkında Cumhuriyet Savcısı'na bilgiler verildi. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı gereğince tespit tutanağı tutularak, bahsi geçen pankart ve parti flamaları adı geçen partiye teslim edilmesi ve evrakların tekrar ikmalen gönderilmesi talimatı verilmiştir. Partinin özel kalemine tebligat yapılmasına rağmen parti il sorumlusunun ifade vermeye gitmemesi üzerine savcılık tarafından ''Zorla getirilme'' kararı verildi. Adı geçen şahıs, zorla getirme kararı üzerine, 27 Aralık günü Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vermiştir''

''TÜRK BAYRAĞI KARIŞTIRILMAMALI''

Adli makamların talimatı üzerine şahıs hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını belirten Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, konunun Türk bayrağı ile karıştırılmaması gerektiğini vurguladı. Seçim kanununa muhalefetten yapılan bir işlemin Türk bayrağı ile bağdaştırılmasına anlam verilmediğini kaydeden yetkililer, ''Konunun Türk bayrağı ile bağdaştırılmaması gerekirdi. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve şanlı bayrağımızın semalarımızda dalgalanması için bugüne kadar binlerce şehit veren ve bundan sonra da gözünü kırpmadan bu uğurda canını feda eden teşkilat mensuplarımız, şanlı Türk bayrağımızın nerede olursa olsun dalgalandırılacağından kimsenin şüphe etmemesi gerekir'' diye bildirildi.

(YS-SE-Y)

28.12.2007 17:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title