Haberler

Kayseri - Elitaş: ?Apo'Ya Af Zihnimizden Geçmez?

"dürüst ve Net Olun, Minderden Kaçmayın, Er Meydanına Gelin"

"DÜRÜST VE NET OLUN, MİNDERDEN KAÇMAYIN, ER MEYDANINA GELİN"

AK parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Anayasa değişikliği paketi konusunda muhalefet partileri CHP ve MHP'ye çağrıda bulunarak, "Minderden kaçmayın. Er meydanına gelin. Net ve dürüst olun. Türkiye'nin bekası, geleceği ve parlamentoya haksızlık etmemek adına Anayasa paketine katkıda bulunun" dedi. Elitaş, Ak partinin anayasa değişikliği ile Abdullah Öcalan için af tasarlamadığını belirterek, "Apo canisi için af, Ak parti olarak zihnimizden bile geçmez" şeklinde konuştu.

Kayseri milletvekili ve Ak parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, partisinin il merkezinde nöbetçi vekil olarak partililerin ve vatandaşların sorunlarını dinledi. TBMM'ye eskiden günde 17 bin vatandaş ziyaret ederken bu sayısın 5 bine düştüğünü bunun Ak partili milletvekillerinin seçim çevrelerinde ve yerinde vatandaşın sorununu dinlemesinden kaynaklandığını söyleyen Elitaş, "Yerinde sorun dinlememizden kaynaklanan uygulamalarımız sonucu vatandaş memnuniyeti arttı. Bu sayısın 3 bine düşmesini arzuluyoruz" dedi. Mustafa Elitaş, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliğinin Türk siyasi hayatındaki tıkanıklığı gidereceğini belirterek şöyle konuştu:

"Bu darbe Anayasası Türk milletine yakışmıyor. Milletimize zorla giydirilmiş Anayasa, Türk milletinin önünü tıkadığı gibi atılan adımları da engelliyor. Anayasa'nın yeniden düzenlenmesi için Ana muhalefeti partisi CHP'ye iki kez uzlaşma komisyonu kuralım dedik, ama ikisinde de hayır cevabı aldık. Minderden kaçmayı ilke edinen MHP ise, 'Bunu biz değil, önümüzdeki dönem parlamento yapsın' diyerek yan çiziyor. Açık ve net söylüyorum; Dürüst olun. Yok biz darbecilerin koyduğu Anayasayla idare edelim, diyorsanız. O başka. Dürüst ve mertçe söyleyin. MHP'ye burdan sesleniyorum. Gelin, uzlaşmayı şimdi yapalım. Yok gelecek döneme bırakalım anlayışı MHP'ye yakışmıyor. Muhalefete çağ dışı ve gerici bu tavır yakışmaz. Bunu millete anlatamıyorlar zaten."

BAYKAL MİNDERDEN KAÇIYOR

Mustafa Elitaş, özellikle hedef aldığı CHP lideri Deniz Baykal'ın HSYK konusundaki tavrını eleştirerek, "Sayın Baykal minderden kaçıyor. 'Geçici 15'inci maddeyi tek başına getirin' diye istekte bulundu. Sayın Baykal'a soruyorum. HSYK'nın 21 üyeye çıkması ve TBMM'nin göstereceği hukuk mesleğinden gelme 3 adayın atanması ne olumsuzluğu doğurur? Devleti siyasetçiye teslim edeceksiniz, HSYK'ye TBMM'de üye atmasına karşı çıkıp, 'siyaset bulaşır' diyeceksiniz. Siyaset bulaşır ne demek? Kendileri heralde siyaseti nabza göre şerbet vermek ve vatandaşı kandırmada araç olarak görüp, çarşaf yırmakla bir tutuyarlarsa bizim sayın Baykal'la yanyana gitmemiz mümkün değil. 28 Şubat'ı seven bir zihniyet farklı noktalara gelmişse bunu vatandaşa havale ediyorum. Muhalefetin, Anayasa pakmetine fikren katılmasını, imza atarak ve gizli oylamada oy kullanarak katılımda bulunmasını bekliyoruz. Eğer vekiller bu paketi istemezse asillere götürüp ona göre hareket edeceğiz. Yani Anayasa değişikliği ya mecliste vekiller tarafından ya da 60 gün sonra asiller tarafından yapılacaktır" diye görüşlerini dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU AYTAÇ DURAK DOSYALARINI AÇIKLASIN

Elitaş, CHP'nin yerel seçimlerden önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'la ilgili birçok dosyayı elinde bulundurduğunu, hatta 'Zehir hafiye' diye nitelendirdiği Kemal Kılıçdaroğlu'nun elindeki dosyaları açıklayacağını ifade ettiğini belirterek, "Ak partiden aday olmayacağı açıklandıktan sonra kendisine nişan yüzüğü takacak parti arayan o malum belediye başkanı CHP'den yüz bulamayınca MHP'ye gitti. Aradan bir yıl geçti ve tüm iddialara rağmen, oy artsın diye 'Ülkemiz sevdamızdır' deyip seçmeni kandıran bir siyasi parti o şahsın partilerine gelmesini Genel Başkanlarının ağzından 'Şereflendirme' olarak nitelendirdi. Güye Aytaç Durak MHP'yi şereflendirdi. MHP'li seçmene yazık. Burada iki önemli nokta var. Birincisi Kılıçdaroğlu MHP'yle gökkuşağı kurduğu ve koyun koyuna bulunduğu siyasi partiden dolayı mı bu dosyaları çıkarmadı? Yoksa iftira mı ettiniz. Hatırlarsanız. Ankara Çankaya'da CHP'li Başkanın 'Yamyam' olarak adlandırdığı Meclis üyeleri ve Edirne Belediye Başkanıyla ilgili hiçbir işlem yapmadı. Açıkca olaylar ortaya çıktıkça, kimin masum, kimin iftira attığı anlaşılacaktır. Kılıçdaroğlu o belediye başkanıyla ilgili dosyaları bir yıldır bekletiyor. Dürüstlük her yerde her zaman olmalıdır."şeklinde konuştu.

APO'YA AF ZİHNİMİZDEN GEÇMEZ

Ak partinin genel afla ilgili bir çalışması ve düşüncesi olmadığını Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güneydoğu'daki gezisi sırasında söylediği bu laflardan kısa sürede çark ettiğini belirten Elitaş, "Apo canisiyle ilgili af zihnimizden bile geçmez. Zaten, iç hukuk, Apo ile ilgili yeniden yargılanmayı kaldırmış. Genel afla ilgili bir çalışmamız ve düşüncemiz yok"diye sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title