Haberler

Kayseri'de Yerel Yönetimler

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 92. Yılı Etkinlikleri Çerçevesinde 'Şehitler Günü' Konulu Bir Konferans Düzenledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 92. yılı etkinlikleri çerçevesinde 'Şehitler Günü' konulu bir konferans düzenledi.

Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Mart ayında önemli kültür-sanat etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, "Mart ayı, sadece Türk tarihinde değil, dünya tarihinde de çok önemli iki güne sahip. Bunlardan bir tanesi 'İstiklal Marşı'nın kabulü, diğeri ise tüm dünyaya örnek olmuş Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olan Şehitler Günümüz. Çanakkale Cephesi'nin, Türklüğün tarihinin yeniden yazıldığı bir savaş olduğunu düşünüyorum. Çanakkale, birçok memlekete örnek teşkil etmiş, bağımsızlıklarını kazanmakta bir kıvılcım yakmış bir savaştır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan'ın programa katılımlarından dolayı plaket sunduğu Doç. Dr. Ayhan Öztürk, Çanakkale'nin anlatılması güç bir zafer olduğuna dikkat çekerek, "Çanakkale'yi anlatmak her zamankinden daha zor. 2007 yılında 18 Mart yaklaştıkça, neredeyse reklamlara bile malzeme edildi. Demek ki biz Çanakkale'yi gündeme getirmek, Çanakkale ile birlikte milli şuuru, heyecanı yaşatmak adına ortaya koyduğumuz çabanın neticesini almışız. Bundan sonra Çanakkale ilgili toplantılarda çok farklı söylemler gerçekleştirilmesi lazım. Bu duygusallığı milli şuurla taçlandırmamız lazım" diye konuştu.

(SE-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title