Haberler

Kayıp Askerin Ailesi Sivil Toplum Kuruluşlarından Yardım İstedi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesindeki Hain Saldırının Ardından Kaybolduğu Bildirilen 8 Askerden Biri Olan Er İrfan Beyaz'ın Ailesi, Devlet Yetkililerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Harekete Geçmesini İstedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki hain saldırının ardından kaybolduğu bildirilen 8 askerden biri olan er İrfan Beyaz'ın ailesi, devlet yetkililerinin ve sivil toplum kuruluşlarının harekete geçmesini istedi.

Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği hain saldırının ardından kayboldukları bildirilen 8 askerden biri olan er İrfan Beyaz'ın yakınları ve avukatları, düzenledikleri ortak basın açıklamasında, devlet yetkililerinin ve tüm sivil toplum örgütlerinin bu konunun üzerine gitmesi için çağrıda bulundu. Aile adına açıklama yapan er İrfan Beyaz'ın yakını ve avukatı Deniz Kurtoğlu, söz konusu 8 askerin için her türlü girişimde bulunacaklarını belirterek, "Ben ailenin akrabası ve avukatı olarak bu olayın üzerine

gideceğim. Eski İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı olarak Akın Birdal ile ilk görüşmeyi yaptık. Bundan sonra bu görüşmeyle sınırlı kalmayarak tüm sivil toplum kuruluşlarıyla siyasi partiler ve basın mensuplarıyla görüşüp bu olayın üzerine gitmek istiyoruz. Biz bu olayın unutturulmasını istemiyoruz. Yetkililere sesleniyorum. Bu kan ve savaş artık durdurulsun. Orada şehit olan 12 şehidimiz gibi esir alınan 8 askerde bizim evlatlarımızdır" dedi.

Kurtoğlu, sadece kendi askerleri için değil orada bulunan 8 askerin de kurtarılması için girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, "Biz sadece kendi evladımız için değil diğer asker evlatlarımız için de bu girişimleri yapacağız. Ben buradan devlet yetkililerine, tüm sivil toplum örgütlerine ve basın mensuplarına ailelere yardımcı olmaları için çağrıda bulunuyorum. Orada bulunan 8 askerin sağ salim ailelerine getirilmesi için harekete geçin" diye konuştu.

Toplantıya er İrfan Beyaz'ın babası Halil Beyaz, yakınları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

(HD-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title