Haberler

Kaybolan Uçağı Arama Çalışmaları Sürüyor

Endonezya'da, Fırtınalı Havada Kaybolduğu Bildirilen Adam Havayolları'na Ait 102 Kişiyi Taşıyan Boeing 737-400 Tipi Yolcu Uçağını Arama Çalışmaları Sürüyor.

Endonezya'da, fırtınalı havada kaybolduğu bildirilen Adam Havayolları'na ait 102 kişiyi taşıyan Boeing 737-400 tipi yolcu uçağını arama çalışmaları sürüyor.

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, Sulawasi Adası'nın kuzeyindeki Manado'ya inişinden yaklaşık 1 saat önce bağlantının kesildiği uçaktan acil yardım sinyalinin alınması üzerine arama çalışmalarının yoğunlaştığını açıkladılar.

Bir uydunun, Endonezya takımadalarının en büyük adası Sulawasi üzerinde acil yardım sinyali yakaladığını kaydeden yetkililer, ikinci bir yardım sinyalinin de Majene kıyı kenti üzerinde alındığını bildirdiler.

Bu rota üzerindeki tüm uçaklardan herhangi bir acil yardım sinyali alıp almadıklarına dair bilgi istendiğini belirten yetkililer, kurtarma ekiplerinin sinyalin alındığı bölgeye gönderildiğini kaydettiler.

Hava trafik kontrolörleri, KI-574 sefer sayılı uçakla bağlantıyı, Endonezya'nın en büyük adası Cava'dan Sulawasi'ye 10 bin 700 metre irtifada seyrederken yitirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title