Haberler

Kastamonu'da Köydes-2008 Toplantısı Yapıldı

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Köydes-2008 Projelerinin Hazır Olduğunu Belirterek, Projelerin Biran Önce Uygulamaya Konularak, En Kısa Sürede Tamamlanacağını Söyledi.

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, KÖYDES-2008 projelerinin hazır olduğunu belirterek, projelerin biran önce uygulamaya konularak, en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

KÖYDES-2008'in ilk toplantısı Kastamonu Valisi Nurullah Çakır başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yiğit, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Veyisoğlu ve ilçe kaymakamlarının katıldığı toplantıda konuşan Vali Çakır, KÖYDES'in insanların ihtiyaçlarının daha hızlı çözülmesi için kurulduğunu kaydetti. KÖYDES için 2007 yılında 40 milyon YTL, 3 yıl içinde toplam 86 milyon YTL ödemenin yapıldığını belirten Vali Çakır, bu yıl ise KÖYDES'e yaklaşık 14 milyon YTL ödeme yapılacağını açıkladı. Kastamonu'da kırsal alan, köy ve mahallenin diğer illere oranla fazla olduğunu hatırlatan Nurullah Çakır, program çerçevesinde projelerin hazır olduğunu ve bunların biran önce uygulamaya konularak en kısa zamanda tamamlanacağını dile getirdi.

KÖYDES 2007'nin çok başarılı geçtiğini söyleyen Çakır, program çerçevesinde bu yıl halkın içme suyunun bulunmadığı köylere öncelik verileceğini kaydetti. Halkın içme suyunun olmaması gibi bir olguyu kabul etmediklerini vurgulayan Nurullah Çakır, "İçme suları olmazsa olmaz desteklenecek projelerdir. Bu ülkenin kaynak sorunu yok. Temel sorun koordinasyondur. Bir şeyler yapılırken planlaması iyi yapılmalıdır. Yapılan bir aktivitenin ne olursa olsun bir sebebi vardır. Bizim sunduğumuz projelerin ihtiyaçlara cevap verebilmesi gerekir" dedi.

Vali Çakır, konuşmasının sonunda geçmiş yıllarda KÖYDES çerçevesinde çalışmalara katılanlara teşekkür ederken, 2008 çalışmalarının hayırlı olmasını diledi.

(SÖ-BÖ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title