Haberler

Kaş'taki Orman Yangını 5. Gününde.

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kemer köyü Kıbrıs Deresi mevkisinde devam eden yangın 5. gününe girdi.

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kemer köyü Kıbrıs Deresi mevkisinde devam eden yangın 5. gününe girdi.

Yangın bölgesinde bulunan AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, gece boyu karadan müdahalenin mümkün olmadığı yangına, güneşin doğmasıyla birlikte Antalya, Fethiye, Karabük, Adana ve Kahramanmaraş'tan gelen 6 helikopterle başlandı. Bazı kesimlerde yoğun duman nedeniyle görüş açısı sorunu yaşanırken, havadan müdahale aralıksız sürdürülüyor.

Yangının, derinliği yer yer 700-800 metreyi bulan kanyonda etkili olması yüzünden yeterince alçalamayan helikopterlerin bugün, mümkün olabildiğince alçalarak, alevlere en yakın noktadan su atmaya başladıkları gözlendi.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Rıza Çetin, yaklaşık 350 yangın işçisi, 30 arazöz, 45 teknik eleman, 2 mazot tankeri ve 12 dozerle çalışmaların karadan da sürdürüldüğünü, ancak bu çalışmanın söndürme değil, yangının daha da yayılmasını önlemek amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Alevlerin yayılmasına yol açan ve dün sık sık yön değiştiren rüzgarın sabah saatlerinde kuzeyden esmeye başladığını belirten Çetin, bu durumun çalışmaları şimdilik olumlu yönde etkilediğini kaydetti.

Çetin, 5 gündür devam eden yangın sonucu yaptıkları ilk tespitlere göre, tarım arazilerini de kapsayan yaklaşık 800 hektarlık alanın tahrip olduğunu kaydetti.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de öğle saatlerinde yangın bölgesine ulaşarak, çalışmaları yerinde incelemesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title