Haberler

Kars: Kars'ta Sürücülerin Don Çilesi

Gece En Düşük Hava Sıcaklığının Eksi 20 Derece Olduğu Kars'ta Yolcu Otobüsleri Çalışmayınca Sürücüler Zor Anlar Yaşadı. Tüplerle Isıtılan Araçlar Çalıştırılamayınca Bazı Otobüs Seferleri İptal Edildi.

Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 20 derece olduğu Kars'ta yolcu otobüsleri çalışmayınca sürücüler zor anlar yaşadı. Tüplerle ısıtılan araçlar çalıştırılamayınca bazı otobüs seferleri iptal edildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Kars'ta gece en düşük hava sıcaklığı eksi 20, en yüksek hava sıcaklığı ise eksi 8 derece oldu. Kars-Erzurum, Kars-Ağrı, Kars-Iğdır, Kars-Artvin seferlerini yapan otobüs firma yetkilileri, dondurucu soğuklar nedeniyle zor anlar yaşadı. Her sabah 06.30, 07.30, 08.30 saatlerinde çevre illere yapılan otobüs seferlerinden bazıları otobüslerin şiddetli soğukta çalıştırılamaması nedeniyle iptal edildi. Bazı yolcular başka otobüslere nakledilirken, sürücüler ise hareket edemeyen otobüslerini tüplerle çalıştırmaya çalıştı.

Dondurucu soğuğa rağmen otobüslerin altına giren ve uzun süre tüple aracı ısıtan sürücüler akla karayı seçti. Mazot depoları ve hava pompaları donan araçların tutulan ateşe rağmen çalıştırılamaması sürücüleri çileden çıkardı.

Sürücüler, ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyleyerek, "Zaten yolcu sayımız az. Evimize ancak ekmek götürüyoruz. Hava donunca ekmek bile götüremez olduk. Aracımızı şimdi tamire götüreceğiz ve bugün de yolcu taşıyamayacağız" diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Yazıhanede yanan sobada da donmuş hava filtrelerini ısıtan sürücüler, çalıştıramadıklarını araçlarını kenara çekerek havanın ısınmasını beklemeye başladı. Otobüslerden birkaçının hava pompalarının patladığı ve tamir için sanayiye götürüldüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title