Haberler

Kareksan İşçilerine "Sendikadan İstifa Edin" Baskısı

Tekgıda-iş Sendikasına Üye Kareksan Çalışanlarına, Sendikalarından İstifa Etmeleri İçin Baskı Yapıldığı İleri Sürüldü.

Karşıyaka Ekmek Sanayi'nde (KAREKSAN A.Ş.) çalışan Tekgıda-İş Sendikası üyesi işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskı yapıldığı ileri sürüldü.

Türk-İş'e bağlı Tekgıda-İş Sendikası Ege Bölge Yönetim Kurulu, şirketin Örnekköy'deki fabrikasının önünde basın açıklaması yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Latif Gökçay, Kareksan'da çalışan 203 işçiden 110'unun, Anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduklarını bildirdi. İşverenin de Türkiye Ekmek Sanayi İşverenler Sendikasına üye olduğunu belirten Gökçay, "Ancak işveren ve üye olduğu işveren sendikası, işçi arkadaşlarımızı sendika üyeliğinden istifaya zorlama, içeriğini kavrama imkanı bulunmayan ne olduğu belirsiz sözleşmeleri okumadan imzalattırmaya çalışmış, düzmece gerekçelerle 30 üyemizin iş akdini feshetme ve benzeri usullerle üyelerimizin üzerinde manevi baskı oluşturarak, sendikal özgürlüğünü kısıtlayarak anayasaya aykırı tutum içine girdi" dedi.

Gökçay, Kareksan işvereniyle sendika arasında toplu iş sözleşmesi imzalanıncıya kadar meşru mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title