Haberler

Karayalçın: "Filyos Projesi destanlaşmış bir projedir" ZONGULDAK

Karayalçın: "Filyos Projesi destanlaşmış bir projedir" ZONGULDAK

Karayalçın: "Filyos Projesi destanlaşmış bir projedir" - ZONGULDAK

CHP PM üyesi Karayalçın:

- "Filyos Projesi destanlaşmış bir projedir fakat

bir türlü uygulamaya taşınmıyor veya taşınamıyor"

ZONGULDAK (AA) - CHP Partisi Meclisi (PM) üyesi ve Karadeniz'in Özelliklerini Koruma Derneği (KÖK) Başkanı Murat Karayalçın, "Filyos Projesi destanlaşmış bir projedir fakat bir türlü uygulamaya taşınmıyor veya taşınamıyor" dedi.

Karayalçın, partisinin Zonguldak İl Başkanılğını ziyaretinde yaptığı konuşmada, başkanlığını yaptığı KÖK'ün "5. Karadeniz Kakınma Kurultayı'nı" 31 Ekim'de Zonguldak'ta yapacağını söyledi.

Kurultayla amaçlarının Filyos projesinin önemine yönelik Türkiye kamuoyunun dikkatini çekmek olduğunu ifade eden Karayalçın, şöyle konuştu:

"Filyos Projesi destanlaşmış bir projedir fakat bir türlü uygulamaya taşınmıyor veya taşınamıyor. Projeyi bu topraklarda ilk dile getirildiği yıl 1898'dir. Eğer Filyos Limanı başta olmak üzere burada yapılacak yatırımlarda derneğimizin katkısı olursa bundan büyük bir mutluluk duyarız. Zaten bu toplantıyı düzenleme nedenimiz de budur. Biz her toplantının yapıldığı yerde iktisadi, toplumsal konuları ele oluyoruz. Ama aynı zamanda o bölgenin kültürüyle, tarihiyle, müziğiyle ilgili çalışma da yapıyoruz."

-filyos çayı projesi

-chp zonguldak il başkanlığı

Kaynak: AA / Politika

Murat Karayalçın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title