Haberler

Karayalçın'dan Başbakan'a Yanıt: Hemşerilik Geliri Projesinin Maliyeti 1 Milyar Değil 450 Milyon Tl

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, "Hemşerilik Geliri" ve 25 Bin Kişilik "Kent İşçiliği" Projeleri ile İlgili Olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Yanlış Bilgiler Verildiğini Söyledi ve "Sayın Başbakan'ın Yine Yanıltıldığı Anlaşılıyor. Belli Ki Kendisine Yine Yanlış Bilgiler Verilmiş. Çünkü Başbakan'ın Kullandığı Rakamlar Baştan Aşağı Yanlış" Dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, "Hemşerilik Geliri" ve 25 bin kişilik "Kent İşçiliği" projeleri ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yanlış bilgiler verildiğini söyledi ve "Sayın Başbakan'ın yine yanıltıldığı anlaşılıyor. Belli ki kendisine yine yanlış bilgiler verilmiş. Çünkü Başbakan'ın kullandığı rakamlar baştan aşağı yanlış" dedi.

Karayalçın yaptığı yazılı açıklamada, "Hemşerilik Geliri" projesinin Ankara'da yaşayan 90 bin yoksul ailenin aylık gelirinin belediye hizmet ve yardımları ile 600 liraya yükseltilmesine dayalı bir proje olduğunu kaydetti. Projenin maliyetinin 450 milyon TL kadar olacağı hesaplandığını kaydeden Karayalçın, Başbakan Erdoğan'ın eski para değerini kullanarak bunun 1 katrilyon edeceğini söylediğini oysa bu paranın karşılığının 450 trilyon olduğunu ifade etti. Karayalçın, açıklamasında şunları söyledi:

"Sayın Başbakan'ın yine yanıltıldığı anlaşılıyor. Belli ki kendisine yine yanlış bilgiler verilmiş. Çünkü Başbakan'ın kullandığı rakamlar baştan aşağı yanlış. Hemşerilik Geliri Ankara'da yaşayan 90.000 yoksul ailenin aylık gelirinin belediye hizmet ve yardımlarıyla 600 liraya yükseltilmesine dayalı bir projedir. Bu projenin maliyetinin 450 milyon TL kadar olacağı hesaplanmıştır. Başbakan eski para değerini kullanarak bunun 1 katrilyon edeceğini söyledi. Oysa bu paranın karşılığı 450 trilyondur.

Kent İşçiliği projesinde 25.000 kişiyi tam veya kısmi zamanlı istihdam edeceğiz. Bunun maliyeti de 180 milyon TL tutar. Eski para değeriyle 180 trilyon. Oysa Sayın Başbakan bunun bedelinin 1,4 katrilyon olduğunu söyledi. Neredeyse 10 katı. Sayın Başbakan'ı fena kandırmışlar. Bu rakamları kim verdiyse, onların pek güvenilir kaynak olmadığını belirtmek isterim."

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜTÇESİNİN 1,3 KATRİLYON DEĞİL 1,6 KATRİLYONDUR

Karayalçın, Başbakan Erdoğan'a Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin 1.3 katrilyon lira olduğunun söylendiğini, bu rakamın sadece Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi olduğunu ve bütçenin aslında 1.6 katrilyon olduğunu kaydetti. Karayalçın şunları söyledi:

"Büyükşehir bütçesi ASKİ, EGO ve öteki bağlı kuruluşlarla birlikte hesaplanır. Başbakan AKP'li Keçiören Belediye Başkanı Sayın Turgut Altınok'a kulak verseydi bu rakamın yanlış olduğunu görürdü. Sayın Turgut Altınok Belediye ve bağlı kuruluşlarının bütçesinin toplam 5,5 katrilyon lira olduğunu açıklamıştı. Nerde 1,3 katrilyon, nerede 5,5 katrilyon. Bizim Hemşerilik Geliri ve Kent İşçiliği projelerimizin toplamı, bütçenin yüzde 15 "ini bile aşmıyor. Biz Sayın Başbakan'a bu uydurma rakamları verenler gibi hesapsız kitapsız iş yapmayız. Projelerimizin ne kadar ciddi olduğunu dost da düşman da bilir."

-"BAŞBAKAN'IN METROYU ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NIN YAPACAĞINI SÖYLEMESİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BECERİKSİZLİĞİNİN İTİRAFIDIR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara metrosunun Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacağını söylemesinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin beceriksizliğinin itirafı olduğunu kaydeden Karayalçın, "Ankara belediyesi, doğalgazı idare edemeyip özelleştirerek kurtulmuştu. Anlaşılan bu sefer de metro inşaatını yüzüne gözüne bulaştırdığını fark ettiler. Sayın Başbakan'ın bu açıklaması Ankara Büyükşehir Belediyesinin beceriksizliğinin itirafıdır. Yani, bu belediye metro yapmayı beceremez, metroyu mecburen hükümet yapacak demektir" diye konuştu. Karayalçın şöyle dedi:

"Ama yine de sormak isterim, Ulaştırma Bakanlığı sadece AKP'li belediyelere mi metro yapacak? Bu seçimde başka partilerden belediye başkanı seçen kentlere metro yapmayacak mı? Bu nasıl bir devlet anlayışıdır. Bizim yönetimimizde Ankara'nın kaynakları çeşitli kişi ve kuruluşlar için değil, Ankara Belediyesi için, Ankaralılar için kullanılacaktır." (ANKA)

(TT/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title