Haberler

Karabük Osb Masaya Yatırıldı

Osb Müteşebbis Heyet Toplantısı Vali Can Direkçi Başkanlığında Yapıldı.

OSB Müteşebbis heyet toplantısı Vali Can Direkçi Başkanlığında yapıldı.

OSB Müteşebbis heyet toplantısına Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan, TSO Meclis Başkanı Ahmet Soykök ve OSB Müdürü Caner Özcan katıldı. Karabük Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis heyeti toplantısı Vali Can Direkçi Başkanlığında yapıldı. Toplantıda katkı paylarının indirimi, arsa tahsisi ve OSB'nin enerji sorunu konuları karşılıklı istişare edilerek karara bağlandı. Vali Can Direkçi, 2 Mliyon Avro'ya mal olması beklenen ve imzalanan protokol gereği OSB tarafından yapımı devam eden indirici trafo merkezinin TEİAŞ'a devri ve yatırımcı firmaların yönetim aidatının katkı payı düşürülmesi konusunda bir araya gelindiğini belirterek, "TEİAŞ'ın trafo merkezini devir almasını bizim açımızdan faydalı görüyoruz. Diğer yandan Organize Sanayi Bölgemizde bulunan müteşebbislerimiz katkı paylarında indirim talebinde bulundular. Bizim amacımız öncelikle Organize Sanayi Bölgemizi sağlıklı duruma getirmektir. Bunu yapabilmemiz içinde bir bütçe gerekiyor. Bu bütçenin büyük bir bölümü de katkı paylarından gelmektedir. Biliyorsunuz arsa tahsislerinde ücret almıyoruz. Tabi ki bir bölüm indirim yapabiliriz ancak şu an bu rakam küçük olacaktır. Ancak ilerleyen zamanlarda indirim miktarını yükseltebiliriz" dedi.

Daha sonra geçen ay alınan karar gereği yapılan indirim konusunda OSB Müdürü Caner Özcan bilgi verdi. Özcan daha önce 0,074 olan katkı paylarının 0,065'e indirildiğini, yaklaşık olarak katkı payları üzerinden yüzde 15'lik bir indirim yapıldığını belirtti. Yapılan indirim oranı oy birliği ile kabul edildi. Vali Can Direkçi son olarak alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "OSB'nin etrafına tel çekilmesi gerekiyor. OSB'nin sınır uzunluğu 5 Bin 600 metre. Bunun maliyeti ise yaklaşık olarak 140 Bin YTL. Ayrıca güvenlik açısından kapı yapılıp güvenlik personeli almak gerekiyor. Binamız yok. OSB binası Ticaret ve Sanayi Odası binasında hizmet vermeye çalışıyor. Bu binanın yatırım bedeli ise 320 Bin YTL. Aslında OSB hizmet binasının OSB içinde olması gerekir. Alt yapı işlemlerinin sonlandırılması için şu anda 2 trilyona ihtiyaç var. Mevcut bütçe olanakları ve katkı payları ile çarkı döndürmeye çalışıyoruz" diye belirtti.

(YE-ET-Y) 03.05.2008 18:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title