Haberler

Karabük Orman Yangını Yaşanmadı

Karabük Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, Yaklaşık Yüzde 80'i Ormanlarla Kaplı Kentlerinde Bu Yıl Önemli Yangın Tehlikesi Yaşanmadığını Bildirdi

Karabük Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, yaklaşık yüzde 80'i ormanlarla kaplı kentlerinde bu yıl önemli yangın tehlikesi yaşanmadığını bildirdi.

Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde önemli tedbirlerin alındığı yangın konusunda bir helikopterin genel müdürlükleri tarafından Karabük'te konuşlandırıldığını söyledi.

Eğitimli personele sahip olduklarından kısa sürede müdahalede bulunarak yangını söndürdüklerini anlatan Ünver, şöyle dedi:

'İlimizin yaklaşık yüzde 80'i ormanlık alanlarla kaplı. Yaz aylarında yangınlar korkulu kabus gibi. Ancak alınan önlemler ve halkımızın da duyarlılığı sayesinde büyük yangın yaşamadık. Meydana gelen 3-5 yangın ise kısa sürede söndürüldü. Yangın konusunda teknolojiden de yararlanılıyor. Nerede yangın çıkarsa çıksın en geç 20 dakikada müdahale etmiş oluyoruz. İşletme olarak bu yıl önemli üretimlere imza atarak yöremiz insanına 12 milyon liralık istihkak ödemesi yaptık. Ayrıca 26 milyon liranın üzerinde satış yaparak yöremize katkıda bulunduk. Yatırım olarak değerlendirme yaparsak, 2 adet yangın havuzu inşa edildi, diğer faaliyetlerimizden birisi de yol yapımı oldu. Yaklaşık 50 kilometre yangın emniyet yolu yapıldı, çalışmalarımız devam ediyor.'

(AOL-NER-MHD) - KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title