Haberler

Karabük: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ergün Karabük'te

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, Partisinin Karabük İl Teşkilatı'na Yaptığı Ziyarette, Seçimlerin Zamanında Yapılacağını Söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, partisinin Karabük İl Teşkilatı'na yaptığı ziyarette, seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, AK Parti Karabük İl Teşkilatı ile Karabük Belediyesi'ni ziyaret etti. Parti binasında düzenlediği basın toplantısında, erken seçimin söz konusu olmadığını ifade eden Ergün, "Muhalefet bastırmıyor, öyle bir gündemimiz de yok. Çünkü, muhalefetin bu konuda bastırmadığını, erken seçim konusunda çok ciddi bir talep içerisinde olmadığını parlamentodaki muhalefetten görüyoruz. Parlamento dışında kalan muhalefete gelince, onlar seçimin ertesi günü erken seçim isterler zaten. Ama, bu erken seçim için bir bastırma anlamına gelmez. Bu Türk siyasetindeki parlamento dışında kalmış siyasi partilerin genel eğilimidir. Onun ötesinde bugün Türkiye'nin erken seçim diye bir gündemi yok. Olması için herhangi bir sebep de yok" dedi.

Türkiye'de AK Parti iktidarında tüm işlerin usulünce ve zamanında yapıldığını kaydeden Ergün, "Seçimleri de usulünce ve zamanı geldiğinde yapma alışkanlığını bu dönemde edinmiş olacağız. Çünkü, 12 Eylül 1980 yılına kadar Anayasa'da seçimler 4 yılda yapılır maddesi vardı. O zamanda da seçimlerin önlemli bir bölümü erken seçim olarak yapıldı. Ama, zamanında yapılan seçimler de vardı. 12 Eylül'den sonra Türkiye'nin bu önemli özelliği bozuldu. Anayasa'da seçimlerle ilgili 5 yılda bir yapılır maddesi getirildiği halde bazen fırsatçılık sebebiyle, bazen de ülkede siyasi ve ekonomik krizin biraraya gelmesi sebebiyle seçimler bir türlü zamanında yapılamadı. Dolayısıyla bugün Türkiye'de ne fırsatçılık yapmamızı gerektirecek durum var erken seçim için, ne de Türkiye herhangi bir siyasi ve ekonomik bunalım içindedir. Türkiye AK Parti iktidarıyla 3 Kasım 2002 tarihinde zaten siyasi ve ekonomik bunalımın içinden çıkmıştır. Siyasi ve ekonomik istikrar bu dönemin Türkiye'ye hediye ettiği büyük çalışma olmuştur ve bu nedenle de artık Türkiye, işleri usulünce ve zamanında yapma alışkanlığı edinmektedir" diye konuştu.

Karabük'te ve Türkiye'nin her şehrinde önemli fiziki değişimler yaşandığına dikkat çeken AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Nihat Ergün, "Karabük'e son gelişimde konut projeleri vardı. Şimdi ise bu projenin önemli bir kısmının tamamlanmış olduğunu gördüm. Karabük, kentsel bir dönüşüm içine girmiş. Aynı gelişmeleri, başka birçok ilde de yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title