Haberler

Kapısında "Ferrari" ve "Aston Martin" Bulunan Otel Yapacak

Costa Group Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Çalgüner, İtalya'da Forte Dei Marmi'de inşaatına başlanan ve kapısında Ferrari ve Aston Martin bulunan ultra lüks butik otelin açılışını Mayıs 2013'de gerçekleştireceklerini belirterek, "Bu konseptin"...

Costa Group Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Çalgüner, İtalya'da Forte Dei Marmi'de inşaatına başlanan ve kapısında Ferrari ve Aston Martin bulunan ultra lüks butik otelin açılışını Mayıs 2013'de gerçekleştireceklerini belirterek, "Bu konseptin aynısını Türkiye'ye de getireceğiz Merkezi Moskova'da bulunan Türk sermayeli grup şirketi Costa Group'un Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Çalgüner, İtalya'da Forte Dei Marmi'de inşaatına başlanan ve kapısında Ferrari ve Aston Martin bulunan ultra lüks butik otelin açılışını Mayıs 2013'de gerçekleştireceklerini belirterek, "Bu konseptin aynısını Türkiye'ye de getireceğiz. Bunun için Antalya ve Bodrum'da butik otel yapmak için arazi arıyoruz" dedi. Çalgüner, düzenlediği iftar programı sonrasındaki basın toplantısında, Rusya'da inşaat sektöründe devlerin arasından sıyrılarak ülkede aranan bir isim haline geldiklerini ve artık Türkiye'de yatırım yapmanın zamanının geldiğine karar verdiklerini söyledi.

-İSTANBUL, BODRUM VE ANTALYA'DA ARAZİ ARIYOR-

İlk etapta İstanbul'da bir rezidans, Antalya'da ve Bodrum'da ise butik oteller ve villa projesi yapmak için arazi aradıklarını açıklayan Çalgüner, Türkiye'de başlangıç için 100-150 milyon dolarlık yatırım planladıklarını açıkladı. İstanbul'da bir "elite residence" proje hazırladıklarını açıklayan Costa Group Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Çalgüner, bunun için iyi bir lokasyonda arazi arayışlarının sürdüğünü dile getirdi. Bodrum ve Antalya'da ise, daha önce İtalya'da başladıkları ve devam ettirecekleri butik otel ve villa projesi için de aktif şekilde arazi aradıklarını belirten Çalgüner, hem İstanbul, hem de Bodrum ve Antalya'da aradıkları arazilerin lokasyonunun çok önemli olduğunu ifade etti.

-ULTRA LÜKS OTELİN GÜNLÜK ÜCETİ 2 BİN EURO-

Türkiye'deki yatırım alanlarını kendisi için sürekli keşfetme amacını taşıdıklarının da altını çizen Çalgüner, arazinin doğru bir yerde olması ve mal sahibinin yapılacak işin konsepti ve kalitesi konusunda kendileri ile hemfikir olmasının çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Türkiye'de yapmayı planladıkları butik otel yatırımları hakkında da bilgi veren Çalgüner, "Antalya ve Bodrum'da yapacağımız butik oteller, daha önce İtalya'da Forte Dei Marmi'de inşaatına başladığımız ve 2013'ün Mayıs ayında açılacak ultra lüks butik otellerin benzeri olacak. Bu otellerin kapısında misafirlerimiz için Ferrari, Aston Martin gibi lüks otomobiller bulunuyor. Otelin günlük ücreti bin 500-2 bin euro arasında değişiyor. Türkiye'ye de bu konsepti getirmek istiyoruz. Bunun benzeri Türkiye'de yok" dedi.

-ELEKTRİK ÜRETİM ÖZELLEŞTİRMELERİ İLE İLGİLENİYORUZ-

İnşaatın yanı sıra, enerji alanındaki planlarından da bahseden Çalgüner, Türkiye'de rüzgar elektirk santralı, güneş ve termik santrallerle ilgilendiklerini açıkladı. Şu anda keşif aşamasında olduklarını belirten Çalgüner, "İlk etapta 20 megavatlık bir kurulu güç hedefliyoruz. Bir sonraki hedefimiz ise 100 megavat olacak. Türkiye'nin hangi bölgesinde yatırım yapacağımızı bilemiyoruz. Bu alanda bölgeler belirlenmiş durumda. Bize neresi kalırsa, orayla ilgileneceğiz. Bu güneş, rüzgar, hidroelektrik olabilir. Hidroelektrik santral kurma fikri son sırada. Enerji üretimine yönelik yatırım planlarımızı 2015 yılı sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda elektrik üretim özelleştirmelerine de bakıyoruz" dedi.

İstihdam ve ciro hedeflerini açıklayan Çalgüner, "Geçen yıl ciromuz 200 milyon dolardı. Devam eden projelerimiz şu anda 450 milyon dolar, 2012 yılı sonundaki hedefimiz 500 milyon dolar. Mühendis ve yönetim kadromuz 300'ü aşkın sayıda. Şu anki toplam istihdamımız 2 bin 500. Bu yılın sonunda bu istihdamın 3 bin olmasını hedefliyoruz. Kurum olarak çok kültürlü bir yapıya sahibiz ve her milletten çalışanımız bulunuyor" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Aston Martin Antalya Türkiye İtalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title