Haberler

Kapatılan Askeri Okulların Açılması İçin Gösteri Düzenlediler

Beşiktaş'ta bir siyasi parti ve bazı STK'lar, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan harp akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okullarının tekrar açılması için düzenledikleri gösteride, "Nöbetteyiz, tüm askeri okullar açılsın" dediler.

Beşiktaş'ta bir siyasi parti ve bazı STK'lar, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan harp akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okullarının tekrar açılması için düzenledikleri gösteride, "Nöbetteyiz, tüm askeri okullar açılsın" dediler.

Beşiktaş Demokrası Anıtı'nda toplanan Vatan Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği'nin de desteklediği topluluk, saat 13.00'te, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Askeri okullar kapatılamaz" diye slogan attı. Daha sonra Güneydoğuda terörle mücadelede şehit düşen asker ve polisler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından İstiklal Marşı okundu.

POLİTİKACILARA ASKERLİĞİN BİR RUH OLDUĞUNU ANLATMALIYIZ

Söz alan Prof. Dr. Celal Şengör ; "Ordumuz, aklın emrinde olacaktır. Başka hiçbir şeyin değil. O akıl vatanı ve milleti müdafayı gerektirir. Ama kendimizi müdafa etmeyecek kadar da enayi değiliz. Dolayısı ile biz çocuklarımıza en küçük yaşta bunu öğretmek istiyoruz. Bunun için askeri liselerimiz, harp okullarımız, askeri meslek yüksek okullarımız, GATA önemlimidir. Siz bir hekimi yetiştirirsiniz. Ama kurşun yağmuru altında ameliyat yapmayı zor öğretirsiniz. Askeri okullar şarttır. Biz sayın politikacılarımıza şunu anlatmak zorundayız. Askerlik bir meslek değil, bir ruhtur" dedi.

DARBE GİRİŞİMDE BULUNANLAR ASKERİ OKULLARIN RUHUNU ALMIŞ KİŞİLER DEĞİL

Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri  de yaptığı açıklamada, "Ben vatanını seven bir fert olarak 1972 yılında nasıl mezun olduysam, ondan sonra bir milim değişmedim. Değişemedim. Çünkü askeri okulda aldığım değerler doğruydu. Aldığım değerler gerçekti. Her zaman Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun olmanın gururunu yaşadım. Şimdi birileri tarafından yetiştirilip, büyütülen, birileri tarafından da devletin çeşitli kademelerine yerleştirilen kişiler, 15 Temmuz'da silahlı kuvvetlerin içinden de çıkarak, bir darbe girişiminde bulundular. Bu darbe girişiminde bulunanlar kesinlikle Kuleli'nin veya askeri okulların ruhunu almış kişiler değildir. Bunlar oraya bizzat bu şekilde yerleştirilen kişilerdir. Umuyorum ve diliyorum ki bu yanlışlıktan birgün dönülecek. Askeri okullar açılacak. Pırıl pırıl gençler yetiştirilecek" dedi.

Görüntü Dökümü

--------

-Grubun ellerindeki dövizlerden görüntü

-Grubun slogan atması

-Grubun ellerindeki pankarttan görüntü

-Prof. Dr. Celal Şengör'ün açıklaması

-Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin açıklaması

-Genel ve yakın detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gençlik Birliği Celal Şengör Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
title