Haberler

Kanal Çalışması Sırasındaki Göçükte 2 İşçinin Hayatını Kaybetmesi

Aydın'ın Yenipazar İlçesine Bağlı Donduran Köyünde, Sol Sahil Sulama Birliği'nin Kanal Çalışması Sırasında Meydana Gelen Göçükte Hayatını Kaybeden 2 İşçinin İç Kanama Sonucu Öldüğü Belirlendi.

Aydın'ın Yenipazar ilçesine bağlı Donduran köyünde, Sol Sahil Sulama Birliği'nin kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 2 işçinin iç kanama sonucu öldüğü belirlendi.

Bugün öğle saatlerinde Yenipazar-Bozdoğan yolu üzerinde bulunan Donduran köyü yakınlarındaki Kurutma Ovası'na Büyük Menderes Nehri'nden su getirebilmek için yapılan kanal açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte, boru döşemekte olan Ali Şahin (47) ve Osman Yazganoğlu (25) hayatını kaybetmişti. Her iki işçinin de kanalda sıkışmaları nedeniyle iç kanama geçirerek hayatlarını kaybettikleri belirlendi.

Olaydan sonra göçüğün meydana geldiği bölgeye gelen Sol Sahil Sulama Birliği ve Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, "Yaşanan kuraklık nedeniyle suyun ulaşmadığı Kurutma Ovası'na su verebilmek için çalışma yapıyorduk. Meydana gelen göçük sonucu birliğimizde çalışan 2 işçi maalesef hayatını kaybetti. Bana göre bu iki arkadaşımız kuralık şehididir. Kuraklık olmasaydı böyle bir çalışma yapmayacaktık" dedi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın incelemesinin ardından işçilerin cesetleri yakınları tarafından alınarak köylerine götürüldü.

(İK-YK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title