Haberler

Kahramanmaraş'ta Eczacılar Yeni Hizmet Binasına Kavuştu

Türkiye Eczacılar Birliği'ne (Teb) Bağlı Kahramanmaraş 14. Eczacılar Odası Yeni Hizmet Binası Düzenlenen Törenle Açıldı.

Türkiye Eczacılar Birliği'ne (TEB) bağlı Kahramanmaraş 14. Eczacılar Odası yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Yapımına 2 yıl önce başlanan ve 1250 metrekare kapalı alan üzerine kurulu yeni hizmet binasında konferans salonu, lokanta, oyun salonları bulunuyor. Eczacılar Odası'nın açılışı Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, TEB Başkanı Erdoğan Çolak tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra konferans salonuna geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kahramanmaraş'ı anlatan tanıtım filmi izletildi. Açılış konuşması yapan 14. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Hüdayioğlu, eczacıların sağlık zincirinin en önemli halkalarından biri olduğunu ifade ederek, meslektaşlarının yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen işlerini büyük bir şevkle yaptıklarını kaydetti. Ardından konuşan TEB Başkanı Erdoğan Çolak ise "Tüm meslektaşlarımla övünüyorum. Çünkü onlar hem toplumun sağlığına hizmet ediyorlar hem de değişik projelerle Türkiye'ye hizmet ediyorlar. Özellikle eğitim konusundaki katkıları artık yadsınamaz bir gerçek. Bugün burada gerçekten mükemmel bir eser ortaya çıktığını görüyoruz. İnşallah burada güzel çalışmalar olur" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz kendisinin de eczacı olduğunu hatırlatarak, "Hedefi olan insanlar koşan insanlardır. Bu hizmet binasının diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olmasını diliyoruz. İnşallah bu bina gelecekte 50-100 yıl hizmet eder" diye konuştu. Son olarak kürsüye gelen Vali Mehmet Niyazi Tanılır da, binanın yapımında katkı sağlayan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, "Hakikaten güzel bir eser ortaya çıkmış. İnşallah işlevsel olur. Çünkü burasının lokal olarak kullanıldığını görmek bizleri üzer. Amacına uygun olarak değerlendirilmesini bekliyoruz. Burada bir yandan mesleki sorunlar tartışılırken diğer yandan da kent ve ülke meseleleri de konuşulur" dedi. Konuşmaların ardından yeni hizmet binasına katkılarından dolayı TEB Başkanı Erdoğan Çolak'a, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a, Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Keleşoğlu'na plaket verildi.

(ACB-AK-AK) 24.05.2008 18:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title