Haberler

Kahramanmaraş: Chp Lideri Baykal'ın Kahramanmaraş Gezisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, yiğitlerin kuru soğana muhtaç olmadığı bir ülke kuracaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, yiğitlerin kuru soğana muhtaç olmadığı bir ülke kuracaklarını söyledi.

Kahramanmaraş programına devam eden Baykal, Afşin İlçesi’nde Aşık Mahsuni Şerif'i Anma etkinliklerine katıldı. Burada yaklaşık 30 bin kişiye seslenen Baykal, "Mahsuni’nin büyük edebi değeri var. Anadolu kültüründe büyük yeri var. Mahsuni'yi yaşatmak, onu anmanın ötesinde bir şey. Anadolu'ya anlamını kazandıran o ruhu ayakta tutan, bizim kültürümüzü ayakta tutmaktır. Bizi biz yapan değeri ayakta tutmak anlamına geliyor. Mahsuni demek, Anadolu demek. Mahsuni demek, Türkiye demek. Mahsuni'yi anmak için işbirliği yapan insanlara bakın. Her anlayıştan insan var, bundan mutluk duyuyoruz" diye konuştu.

Baykal, Mahsuni Şerif’in türküleştirdiği "Çağlasam mı" adlı şiiri de okudu. Baykal, şiiri okurken, "Yiğitlerin kuru soğana muhtaç olmadığı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız" dedi.

Etkinlilerde Mahsuni Şerif'in eşi Fatma Şerif ile yan yana oturup uzun süre sohbet eden CHP lideri Baykal, kendisi ile tokalaşıp hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen binlerce sevenine de hayır demedi. Bu arada Mahsuni Şerif'in eşi Fatma Şerif, zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title